Ongedierte het boekje te buiten

    

duitse-kakkerlakEen paniekerig telefoontje op oudejaarsdag van een huiseigenaar die kakkerlakken uit de kelderkast zag kruipen riep enige vraagtekens op. Duitse kakkerlakken zoeken warme en vochtige plekken op en volgens hem was het gewoon koel in de kelderkast. Omdat hij zo in paniek was en er niet meer van kon slapen, ging ik gelijk bij hem langs.

Hij had een exemplaar gevangen onder een schoteltje. Dit is altijd prettig want op deze manier kunnen wij snel vaststellen om welk dier het gaat en bespreken wat wij hierin kunnen betekenen of wat de klant hier zelf eventueel aan kan doen.oosterse-kakkerlak-blatta-orientalis In dit geval was het helemaal goed dat hij het insect gevangen had, omdat ik totaal niet had verwacht wat er onder het schoteltje vandaan kwam, namelijk een Oosterse kakkerlak. Deze komen niet regelmatig voor in Nederland en als ze  al voorkomen is dat bij bedrijven.

Zo blijkt maar weer dat ongedierte zich niet altijd aan de standaarden houdt. De kakkerlak die in Nederland het meest voorkomt is de Duitse kakkerlak. De Oosterse kakkerlak verschilt hier niet alleen qua uiterlijk van, maar ook onder andere in het feit dat zij inderdaad wat koelere plaatsen opzoeken. Daarnaast heb je ook te maken met een andere ontwikkeling van eitje tot volwassen kakkerlak, waar je rekening mee moet houden bij een bestrijding.

Heb je last van beestjes in huis en wil je weten wat het is en wat wij hierin kunnen betekenen? Dan is het belangrijk om een exemplaar goed te kunnen omschrijven, te vangen of een duidelijke foto te maken. Zodra we weten om welk dier het gaat, kunnen wij je adviseren over mogelijke oorzaken, risico’s, oplossingen en bestrijding.

 

Top 10 blogs 2013
Muizen kunstwerkjes in een Nationaal Muiseum

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *