Ongedierte gaat niet met vakantie

    

Image of Ant InfestationPrachtige oude steden verkennen, boeken lezen aan het strand, een rondreis of misschien wel een safari, nippen aan smakelijke cocktails bij het zwembad. Wat je ideale vakantie ook is, we weten allemaal dat we niet zonder kunnen. Heerlijk een aantal weken weg, naar de zon, mooie landen zien, andere culturen leren kennen.

Terwijl wij druk bezig zijn met onze vakantie, is ongedierte druk bezig met hun dagelijkse routine thuis, of moet ik jouw huis zeggen? Mieren zijn driftig op zoek naar voedsel, vliegen en fruitvliegen ontwikkelen zich in jouw vuilnisbak en wespen zoemen luidruchtig rond je geurende rozen, die je hopelijk voldoende water geeft voordat je op vakantie gaat!

Houd ongedierte daarom altijd in gedachten, ook voordat je op vakantie gaat. Ongedierte blijft altijd lekker thuis, heeft geen dagen vrij en gaat alleen met ‘vakantie’ als jij ze toevallig in je koffer meeneemt. Bedwantsen reizen graag mee in onze bagage, zoals je al eerder in mijn blog “Bedwantsen in het hotel” hebt kunnen lezen.

Zelfs als je maar een paar dagen op vakantie gaat, is het goed om je huis hierop voor te bereiden. Ongedierte heeft nog geen dag nodig om bij je binnen te komen. Uit eigen ervaring weet ik dat mieren een kleine druppel limonade, die niet grondig genoeg weggeveegd wordt, al weten te vinden. En van een collega hoorde ik dat de mieren via een kier in de muur binnen waren gedrongen om een van reep chocolade te snoepen.

7 tips om ongedierte te voorkomen

De dagen voordat je op vakantie gaat heb je vast genoeg andere dingen te doen. Maar zet deze 7 taken toch op je to-do-lijst, om je huis zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor ongedierte.

  • Zorg dat alle vaat gedaan is. Laat ook geen vuile afwas in de vaatwasser zitten.
  • Maak de keuken goed schoon. Vooral het aanrechtblad en fornuis, omdat hier vaak wat plakkerige of vette spetters zitten.
  • Dweil de keukenvloer.
  • Zorg ervoor dat de eettafel goed schoon is.
  • Stofzuig je huis grondig voor vertrek en gooi de stofzuigerzak weg.
  • Leeg alle vuilnisbakken en maak deze schoon.
  • Zorg ervoor dat alle ramen goed dicht zijn, insecten kunnen gemakkelijk binnenkomen door ramen die nog op een kier staan.

Heb jij nog een goede schoonmaak-tip om ongedierte te voorkomen? Laat het me weten!

Je weet nu hoe je ongedierte voorkomt, dat afkomt op voedselresten. Na de vakantie heb je ook kans op vlooien. Hoe je vlooien kunt voorkomen lees je in de volgende blog.

10 weetjes over wespen
5 tips om vlooien te voorkomen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *