NVWA treft vaker smerige restaurants aan

    

restaurantAl de hele ochtend topnieuws op nu.nl. Bijna 70% van de bezochte horecabedrijven krijgt maatregelen opgelegd van de NVWA na overtreding van de hygiëne-eisen.  In de meeste gevallen werd een schriftelijke waarschuwing uitgedeeld. Maar toch 2.145 bedrijven kregen een boete vanwege ernstige of herhaaldelijke overtredingen. En 37 bedrijven kregen een proces verbaal vanwege zware overtredingen.

De NVWA bezoekt horecabedrijven onaangekondigd en controleert deze dan op hygiëne, bouwkundige staat, ongediertewering en ongediertebestrijding, kruisbesmetting, maar ook op HACCP processen.

De beoordeling van de NVWA op het gebied van hygiëne, kruisbesmetting en werken volgens HACCP heb je als horeca eigenaar helemaal zelf in de hand. Maar ongediertebestrijding en bouwkundige staat kun je beter uitbesteden aan een professional, zodat je hier geen punten op verliest tijdens een inspectie van de NVWA. Bij de ongediertebestrijding kunnen wij je helpen! Met het oog op mogelijk binnendringend ongedierte kijken onze bestrijdingstechnici ook altijd even naar je pand zelf, zoals zitten er geen gaten onder deuren of tussen kozijnen en zitten er stootvoegroosters in de stootvoegen.

Misschien denk je als horecaondernemer wel: “Ik heb geen last van ongedierte, waarom zou ik een ongediertebestrijder inhuren?” Maar weet je zeker dat je geen ongedierte hebt? De meeste soorten ongedierte leven ’s nachts en laten zich niet zien als jouw zaak open is. Pas als het er heel veel zijn zie je ineens bijvoorbeeld muizen of kakkerlakken lopen. Jouw bedrijf is daarnaast een ideale leefomgeving voor muizen, vliegen en kakkerlakken. Er is altijd voedsel aanwezig en er zijn vaak ook wel voldoende schuilplaatsen. Als je nog geen ongedierte hebt opgemerkt, is het een kwestie van tijd voordat ze de weg naar jouw bedrijf hebben gevonden. En zodra je het opmerkt, gaat het niet meer om 1 muis, of 1 kakkerlak.

restaurant-webOngediertebestrijding hoeft helemaal niet duur te zijn. Speciaal voor lunchrooms, cafetaria’s en kleinere horecabedrijven hebben wij het voordelige drie-in-één klap pakket ontwikkeld. Met het drie-in-één klap pakket pak je muizen, vliegen, Duitse kakkerlakken en tegenwoordig ook zwarte mieren binnen aan. Eigenlijk zouden we het vier-in-één klap pakket moeten gaan noemen. Bij het drie-in-één klap pakket komt onze bestrijdingstechnicus 8 keer per jaar bij je langs om eventuele problemen tijdig te signaleren en direct aan te pakken.

Wil je je naast muizen, vliegende insecten, Duitse kakkerlakken en binnengedrongen zwarte mieren ook beschermen tegen andere ongediertesoorten, dan kan dat natuurlijk altijd. En heb je een groter bedrijf, dan past het drie-in-één klap pakket meestal niet bij jouw situatie, maar we kunnen uiteraard wel een vergelijkbaar pakket aanbieden.

Krijg van de NVWA geen slechte score op het gebied van ongediertebestrijding. Pak dit vandaag nog aan! Wil je meer informatie over het drie-in-één klap pakket of de andere mogelijkheden die Rentokil biedt? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 0800 – 022 6600.

Ben je geen horecaeigenaar maar een horeca bezoeker en wil je weten hoe hygiënisch de lunchroom is waar jij altijd heen gaat? Download dan de NVWA Horeca app en bekijk het zelf. Nog niet alle lunchrooms staan erin, maar het worden er steeds meer.

Kelderzwam: je merkt er niets van tot het te laat is
Hoe zit dat nou, met die nieuwe wetswijzigingen voor agrariërs?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *