Nieuwsgierige muizen

    

Infographic-gedrag-van-muizenMuizen die graag bij jou naar binnen willen, vinden altijd een weg. Een klein gat, van maar 12 millimeter, in de muur is al genoeg. En dat gat hoeft niet eens op de grond te zitten. Muizen kunnen tot 24 centimeter hoog springen en een muur van bijvoorbeeld baksteen is geen probleem voor een muis, ze klimmen er zo tegenop. Daar kan een eventueel gat dus nog hoger zitten. Vinden ze geen gat, en willen ze heel graag naar binnen, dan maken ze wel een gat. Hout bijvoorbeeld is geen probleem voor een muis. Met hun scherpe tanden, knagen ze gemakkelijk door hout heen.

Eenmaal binnen gaan de muizen op verkenning. Ze zoeken een geschikte plaats voor hun nest en gaan op zoek naar waar ze eten kunnen vinden. Muizen eten tot op wel 40 verschillende plaatsen, wat betekent dat ze je hele bedrijfspand doorgaan. Ze hebben maar 3 gram eten per dag nodig. Overal waar ze voedsel vinden, nemen ze dus maar een klein hapje. Met dit eetgedrag veroorzaken muizen kleine schade aan veel verschillende voedselvoorraden, zodat het een grote impact kan hebben op verloren voorraad en kosten.

Muis-met-kaasTijdens de verkenning van jouw pand, op zoek naar voedsel en een geschikte plaats voor hun nest, laten ze constant urine druppelen, muizen hebben namelijk geen blaas. En in hun zoektocht leggen ze ook nog eens 80 keutels per dag. Daarnaast schuurt de buik van een muis constant over de vloer, hun buik is een beetje vettig. Op stukken waar veel muizen lopen, vind je dus niet alleen urine en keutels, maar ook vettige zwarte strepen. Dit noemen we buiksmeer.

Heb je het vermoeden dat je last van muizen hebt in je bedrijf. Neem dan snel contact op met een ongediertebestrijder. Wacht zeker niet totdat je een muis ziet lopen. Een muizenpaar kan tot wel 16 nakomelingen per maand voortbrengen. En die nakomelingen zijn na 2 maanden vruchtbaar en gaan zelf ook weer voor nakomelingen zorgen. Muizen blijven zo lang mogelijk verborgen. Zodra je ze ziet lopen heb je vaak al een groot muizenprobleem. Bij een te grote familie gaan een aantal jonge muizen op zoek naar een andere verblijfplaats. Dit hoeft niet bij de buren te zijn, deze nieuwe verblijfplaats kan ook best op een andere plek in jouw pand zijn.

Pak een muizenprobleem daarom snel aan, voordat het uit de hand loopt. De experts van Rentokil voeren gratis bedrijfsinspecties uit. Tijdens deze inspectie wordt vastgesteld of er inderdaad ongedierte aanwezig is en om welk ongedierte het gaat. Maar we kijken ook meteen naar de risico’s in en rondom je bedrijf en we geven we je advies over hoe je ongedierte kunt voorkomen. We komen dus niet alleen voor de muizen, maar bekijken ook meteen de risico’s op bijvoorbeeld vogels, kakkerlakken en mieren.

 

Een ongediertevrije werkplek
De muizen komen weer naar binnen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *