Neem na het paasweekend geen bedwantsen mee

    
kijk uit voor bedwantsen in hotelbedden
Paasweekendje weg? Doe de bedwantsencheck!

Eindelijk is het lente, tijd om je winterjas op zolder te leggen en te genieten van de lentezon. Misschien ben je van plan er even lekker tussenuit te gaan tijdens het paasweekend. Een lang weekend weg, hotelletje erbij, heerlijk. Maar wist je dat je hiermee risico loopt op een heel vervelend souvenir? Bedwantsen

Kun je bedwantsen voorkomen als je op reis bent?

Hotels lopen continu een groot risico op bedwantsen omdat we steeds vaker en verder reizen. Gelukkig kun je zelf het risico verminderen. Hier vind je een paar adviezen die je zelf kunt toepassen om de kans dat bedwantsen je paasweekend verpesten te verkleinen.

En wat doe je dan als je thuis komt van je paasweekend?

Je hebt de hotelkamer “voor gebruik”, grondig geïnspecteerd en alle stappen genomen om last van bedwantsen zoveel mogelijk te voorkomen. Na het weekend is het tijd om naar huis te gaan. Maar pas op; bedwantsen zijn gek op meeliften. Ze kunnen vanaf de hotelkamer in je koffer zijn gekropen en met jou mee naar huis reizen. Wat als je nou één bedwantsje hebt gemist? Bedwantsen zijn maximaal 5 millimeter groot en dus behoorlijk klein. Het is heel makkelijk om er één te missen. Hoe voorkom je dat ze zich niet in jouw bed gaan vermenigvuldigen?

  • In de schuur: Als je weer thuis bent is het een goed idee om je koffer eerst in de schuur of garage te zetten en niet direct mee je huis in te nemen. Daarmee voorkom je de verspreiding in huis.
  • Was draaien: Bedwantsen verstoppen zich ook graag tussen de kleren in je koffer. Om te voorkomen dat je bedwantsen vanuit je kleren mee in huis neemt adviseren we om kleren op 60 graden te wassen. Bedwantsen kunnen zo’n hoge temperatuur namelijk niet overleven.

Mocht je ondanks deze tips een bedwantsenprobleem hebben, neem dan contact met ons op voor een professioneel advies en oplossingen tegen bedwantsen.

Heb ik ongedierte in mijn huis?
Alweer verkouden! Goede hygiëne kan dit voorkomen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *