Muizenwering

    

modern-kantoorgebouwVoorkom dat muizen jouw bedrijfspand binnendringen, zorg dat de wering op orde is. Muizenwering zijn preventieve maatregelen die je neemt, waarmee je voorkomt dat muizen jouw pand weten binnen te dringen. Wering is meer dan alleen gaten dichten rondom het pand. Wering is ook voedsel goed opslaan, niet eten op de werkplek en ervoor zorgen dat de hygiëne op orde is, zodat muizen geen voedsel en nestmateriaal kunnen vinden. Met een goede wering maak je je bedrijf zo onaantrekkelijk mogelijk voor muizen.

Nu het buiten kouder wordt gaan muizen op zoek naar een warme plek voor de winter. Komende maanden is het dus extra opletten. Maar ook midden in de zomer kan een muizenfamilie jouw locatie als nieuwe woonruimte uitkiezen. Wering is dus iets waar je 365 dagen per jaar mee bezig moet zijn.

Er zijn heel wat producten beschikbaar om gaten te dichten. Maar welke werken wel, en welke werken niet? Je komt er alleen maar achter door het te proberen! Maar je wil natuurlijk niet je eigen bedrijf als proefkonijn beschikbaar stellen, jij wil dat de ongediertebestrijder weet wat de juiste materialen zijn en deze in jouw pand gebruikt. Materialen waar muizen niet doorheen weten te knagen.

Muizen-zoeken-voedselOm alle beschikbare producten te testen hebben we in het Rentokil R&D Centre in Horsham een proef opgesteld. In een grote ruimte leeft een muizenfamilie. De muizen hebben daar een prima leven, ze hebben beschutting, voedsel en drinken. Maar er is ook nog een ruimte naast hun woonruimte. Muizen zijn erg nieuwsgierige beestjes, dus die tweede ruimte willen ze ook graag ontdekken. Misschien is er wel eten, nestmateriaal of is daar een nog betere schuilplaats. De toegang naar die tweede ruimte wordt telkens afgesloten met een weringsproduct. En dan is het afwachten…

De muizen zijn zo nieuwsgierig dat ze altijd proberen om door het weringsproduct heen te bijten, te graven, of het in zijn geheel uit het gat proberen te trekken. Onze onderzoekers houden nauwkeurig bij hoe lang het duurt voordat de muizen door het product heen geknaagd hebben. Sommige beschikbare producten hielden het nog geen dag vol! Maar er zijn ook producten waar ze na maanden nog steeds niet doorheen geknaagd hebben.

De resultaten van deze proef worden gedeeld met alle Rentokil vestigingen over de hele wereld. Onze bestrijdingstechnici werken hierdoor altijd met de best geschikte weringsmaterialen. Producten waarvan uit de test blijkt dat ze niet werken, worden door ons niet gebruikt. Door te blijven testen, zijn wij de slimme muis altijd een stap voor.

De muizen komen weer naar binnen
Voorkom ratten en muizen in huis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *