Muizen op het balkon

    

flatgebouwToen ik vorige week op straat liep werd ik aangesproken door een voorbijganger die mij vroeg wat zij kon doen tegen muizen op het balkon. Waarschijnlijk hoopte ze op een wondermiddel, maar ik moest haar helaas teleurstellen. Voor ‘bestrijden’ komt altijd eerst ‘voorkomen’ en muizen mogen buiten, op dit moment, niet meer bestreden worden met gif.

Het eerste wat ik haar dan ook vroeg was of zij vuilnis op haar balkon had staan en dat was inderdaad het geval. Muizen zijn zeer goede klimmers en de inhoud van een vuilniszak is voor hun een feestmaaltijd. Als je liever geen muizen op je balkon hebt, bewaar dan geen vuilnis op je balkon of plaats de zakken in een afgesloten container. Hetzelfde geldt uiteraard voor je buren. Daarnaast zou je kunnen kijken of bijvoorbeeld voer voor de vogels onbereikbaar is voor eventuele muizen. Want voer voor vogeltjes is voor muizen net zo goed lekker.

100% voorkomen is het uiteraard niet. Muizen leven nu eenmaal buiten en zijn nieuwsgierig aangelegd. Zij zoeken niet alleen voedsel maar ook nestelgelegenheid, nestelmateriaal en schuilgelegenheid. Houd daarom je balkon zo netjes mogelijk en de balkondeur zo veel mogelijk dicht (of maak gebruik van een hordeur). Zorg ook dat eventuele gaten in de muur waar afvoeren doorheen lopen goed afgedicht zijn rondom de afvoer. Mochten er dan toch onverwacht muizen rond hobbelen, kunnen zij in ieder geval niet naar binnen.

Mijn droombaan bij Rentokil
Speel een spelletje met ongedierte

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *