Muizen bestrijden

    

Welkom binnen muizenOveral ter wereld leven grote aantallen muizen in steden en dorpen. Hun aanwezigheid breidt zich razendsnel uit van wijk tot wijk. Ze verplaatsen zich ongestoord over de zogenaamde “muizensnelwegen” zoals ondergrondse metroschachten en andere tunnels en pijpen die onder de grond liggen. Bedrijventerreinen en kantoorpanden blijven hierbij niet gespaard. Valse plafonds en dubbele muren in bedrijfspanden zijn ideaal voor muizen, omdat ze er ongezien kunnen rondlopen en er hun nest kunnen bouwen. Een paar broodkruimels is voldoende om de muizen in het bedrijfspand te houden en een populatie in stand te houden.

De aanwezigheid van muizen in bedrijven betekent een risico voor de gezondheid van werknemers, doordat muizen de werkplek gemakkelijk kunnen besmetten met urine en/of uitwerpselen. In de voedingsmiddelenindustrie zijn muizen niet alleen een risico voor de gezondheid van werknemers, maar ook voor de gebruikers van de voedingsmiddelen. Muizen knagen aan bijna alles wat ze onderweg tegenkomen: omdat ze het kunnen opeten, omdat ze het kunnen gebruiken als nestmateriaal, omdat ze een gat moeten maken om ergens binnen te kunnen komen of gewoon uit pure nieuwsgierigheid. Dit knagen kan veel problemen veroorzaken. De belangrijkste is knaagschade aan elektrische, netwerk- of andere kabels. Dit kan brand veroorzaken, verlies van belangrijke informatie of niet meer werkende computers, machines, telefoons en printers. De snijtanden van knaagdieren zijn sterk genoeg om de meeste materialen door te knagen – ook zachte metalen en zelfs staal – dus is het erg moeilijk om kabels te beschermen tegen knaagschade.

De bestrijding van muizen kan op verschillende manieren. De meest gebruikelijke methode is bestrijding door middel van gewone lokazen, ook wel bekend als muizendoosjes. Een van de redenen van hun effectiviteit is dat ze pas na een tijd beginnen te werken. Het duurt meestal 3 à 4 dagen voordat het gif effect heeft. De muis denkt dus dat het lokaas “veilig” is en blijft er ondertussen van eten. Doordat het langer duurt voordat het gif werkt, is er een periode waarin de muizen nog altijd een risico vormen.

Dit is één van de redenen waarom Rentokil de Radar heeft ontwikkeld: Radar biedt 24/7 controle, vangt de muis en doodt deze vervolgens direct op een humane manier.

Radar is een muizenval waarmee een 24/7 opvolging en controle van de situatie mogelijk is. Bovendien vangt Radar de muis onmiddellijk en wordt deze direct op een humane wijze gedood. Het probleem wordt dus meteen opgelost. Wanneer de muis de Radar binnentreedt, wordt ze gedetecteerd door een infraroodstraal en wordt de val geactiveerd. Vervolgens wordt koolstofdioxide vrijgelaten. Onderzoek heeft uitgewezen dat de muis binnen 15 seconden bewusteloos is en gedood wordt binnen de minuut. Voor de Radar-muizenval heeft Rentokil van de Internationale Dierenbeschermingsorganisatie PETA een prijs ontvangen.

Hoewel in sommige situaties het gebruik van gif nog altijd beter kan zijn – vooral als het gaat om een grote, gevestigde muizenplaag – biedt Radar veel voordelen voor de meeste situaties waar bescherming tegen het risico op muizen vereist is.

 

De groene stinkwants
Een online systeem klinkt modern maar is het ook handig?
Reacties
  1. decock jozef
    • Anneke
  2. Ann
    • Anneke
  3. x liu
  4. Sander

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *