Kan een muis over je heen rennen terwijl je slaapt?

    

muisIk ben pas terug van vakantie. De afgelopen weken heb ik heerlijk op een tropisch eilandje gezeten, omringd door zon, zee, strand en een enkele mug hier en daar, maar dát mocht de pret niet drukken.

Aangezien we in een houten bungalowtje zaten op het strand, hoorden mijn vriend en ik ’s nachts gestommel op het dak. Wat zou het kunnen zijn? Apen? Eekhoorntjes? Of toch muizen… Toen stelde mijn vriend mij de brandende vraag: “Als het muizen zijn, kunnen die dan ’s nachts over ons heen lopen?” Ik krijg die vraag natuurlijk omdat ik bij Rentokil werk. In eerste instantie ging ik uit van niet. Muizen zijn immers bang voor mensen! En eerlijk gezegd vond ik het ook géén fijn idee dus ik stelde hem en mezelf maar gerust.

Maar na het zien van Expeditie Robinson vorige week, waarin deelnemer Danny aan deelneemster Kim vertelt dat ’s nachts de ratten over hem heen lopen, voelde ik gruwel. En dan die memorabele aflevering van Sex and the City, waarin Carrie ligt te slapen en een muis via haar haar onder haar nek door kruipt. Het begon bij mij echt te knagen. Dus ben ik meteen op onderzoek uit gegaan, door aan de experts van Rentokil te vragen hoe het nou werkelijk zit.

Het antwoord is geruststellend, mijn eerste ingeving was goed! De kans dat een muis over je heenloopt terwijl je slaapt is héél erg klein. Muizen zullen alleen over je heen lopen terwijl je slaapt als:

  1. Er echt heel erg veel muizen zijn.
  2. Je een matras in de kelder (waar muizen zitten) hebt gelegd en daar bent gaan slapen.

Waarom lopen ze dan niet over je heen? Nou, muizen zijn vooral ’s nachts actief en zijn dan nog steeds erg bang voor mensen. Ook voor slapende mensen. Maar helaas, er zijn dus die uitzonderingen, dus helemaal uitsluiten kan niet. Het beste is om te voorkomen dat muizen zich in jouw huis gaan nestelen en vermenigvuldigen. Als muizen zich in jouw huis gaan nestelen heb je er binnen no time erg veel. En dan heb je op den duur wél kans dat ze over je heenrennen.

Gelukkig zijn er gemakkelijke manieren om muizen te voorkomen:

muis-op-de-vloerRegelmatig stofzuigen

Zorg dat er nergens restjes eten/kruimels liggen. Een muis zal niet alléén zoeken naar warmte deze winter, eten is ook een vereiste. Ze eten 3-5 gram per dag, voornamelijk granen, kaas, nootjes etc.

Dichte vuilnisbak

Vuilnis is voor muizen een heerlijk buffet. Zorg dat je vuilnisbak is afgesloten zodat de muizen hier niet kunnen gaan bunkeren.

Opruimen

Muizen kunnen zich in rommel schuilen of hun nest erin bouwen!

En gelukkig kruipen spinnen in óók NIET in je mond terwijl je slaapt.

Is het voor jou te laat, heb je al last van muizen en ben je bang dat ze over je heen lopen? Dan kunnen de bestrijdingstechnici van Rentokil je hiermee verder helpen. Bel ons voor advies of maak hier een afspraak.

Artiesten die zichzelf hebben vernoemd naar ongedierte
Hoe kunnen knaagdieren ons ziek maken?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *