Muggenbeten: wat u moet weten

    

De zomer is inmiddels in volle gang en dat betekent helaas ook dat de muggen weer actief zijn. In dit blog beantwoorden we verschillende vragen over dit ongedierte. Misschien vraagt u zich af:

Waarom bijten muggen?

MuggenWist je dat alleen vrouwelijke muggen bijten? Mannelijke muggen hebben geen menselijk bloed nodig om te ontwikkelen en leven alleen op de nectar van bloemen.
Vrouwelijke muggen bijten om zichzelf te voeden met ons bloed. Ons bloed is rijk aan proteïne en andere voedingstoffen die vrouwelijke muggen nodig hebben om hun eitjes te produceren en ontwikkelen.

Hoe vaak kan een mug bijten?

In tegenstelling tot wespen, die sterven als ze je hebben gestoken, blijven muggen gewoon leven nadat ze je hebben gebeten. Wanneer een mug vol zit, zal zij een rustig plekje opzoeken om uit te rusten. Je zult dan geen last meer hebben van de mug totdat ze zich weer moet voeden met bloed.

Wat gebeurt er als een mug bijt?

Mosquitoes carry West Nile VirusWanneer een mug jou heeft gekozen als hoofdgerecht of voorgerecht, gebruikt ze haar naaldachtigemonddeel om uw huid te doordringen. Vervolgens zoekt ze naar een bloedvat. Zodra ze het perfecte bloedvat heeft gevonden, zal ze zich beginnen te voeden. Voordat ze hiermee begint, zal de mug een deel van haar speeksel dat fungeert als antistollingsmiddel vrijgeven. Dit zorgt er tevens voor dat ze zich ongestoord kan voeden met je bloed zonder dat ze wordt ontdekt.

Waarom jeuken muggenbulten?

Ons lichaam reageert op het antistollingsmiddel door histamine aan te maken en het naar de plek van de beet te sturen. Histamine zorgt ervoor dat de beet gaat jeuken. Het is dus niet de mug die de zwelling en de jeuk veroorzaakt, maar je eigen immuunsysteem.
De vicieuze cirkel is dat hoe meer je krabt, hoe meer histamine je lichaam aanmaakt. De volgende keer dat je gebeten bent door een mug is het dus aan te raden om je te weerhouden om te krabben om jeuk te voorkomen.Krabben van muggenbult

Hoe kun je de jeuk van muggenbulten verminderen?

Het verminderen van de jeuk van muggenbeten is een vrij eenvoudige taak en kan thuis worden gedaan. Behandeling lijkt op de behandeling van andere insectenbeten. Behandel muggenbeten door:

  • De beet met warm water en zeep schoon te maken
  • Houd een ijspak op de beet om de zwelling tegen te gaan
  • Neem antihistamine in om de jeuk tegen te gaan
  • Voorkom krabben om het risico op infectie te verlagen

Muggenoverlast voorkomen

  • Muggenvallen: het installeren van muggenvallen en zappers zal helpen om deze bijtende insecten weg te houden.
  • Verwijder stilstaand water: muggen houden ervan om hun eitjes in stilstaand water te leggen. Het verwijderen van deze mogelijke broedplaats maakt uw omgeving minder aantrekkelijk voor muggen.
  • Professionele aanpak: contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder of verdelger is de meest effectieve manier om van muggen af te komen. De service en oplossingen die zij kunnen bieden, houden de muggen weg en verlagen daarmee het risico op muggenbeten. Neem contact op met Rentokil Pest Control via 0800-237 8745 of stuur een email.
Vliegen en de ziekten die ze kunnen verspreiden
Fabels over het zelf bestrijden van een wespennest

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *