Miljoenen mieren zie je toch alleen maar op TV?

    

Mieren-onder-betonplaatAls ongediertebestrijder kom je overal en maak je heel wat mee. Maar miljoenen mieren zie ik niet dagelijks. Tijdens een van mijn controles stuitte ik op mieren in een warme, vochtige ruimte. Aanvankelijk leek het mee te vallen en  gemakkelijk op te lossen. Maar het tegendeel bleek waar!

Door de combinatie van vocht, warmte en perfecte schuilplaatsen onder grote betonplaten aangrenzend aan deze ruimte, ontwikkelden de mierennesten zich in een rap tempo onder de grond, zonder dat iemand het door had. Door wekelijkse bestrijdingsacties werd uiteindelijk het gewenste resultaat behaald. Toen de betonplaten vanwege verbouwingswerkzaamheden verwijderd werden, was goed te zien hoe groot mierennesten kunnen worden. Op de foto zie je de gangen die de mieren hebben gemaakt.

Onbehandeld kan een mierennest zich ontwikkelen tot een ware plaag. Dus als advies kan ik meegeven: begin op tijd met bestrijding, herhaal de bestrijding meerdere malen en maak schuilplaatsen ontoegankelijk en ongeliefd.

Door Nelly van Kampen

5 tips om vlooien te voorkomen
Geen studentenfeestje, maar een muizenfeestje
Reacties
  1. wieger de groot

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *