Lokmiddel voor bedwantsen

    

BedwantsBedwantsen houden veel wetenschappers flink bezig. Logisch, want bedwantsen komen steeds vaker voor. Steeds meer hotels hebben last van bedwantsen of wel eens gehad, en mensen nemen ze vanuit het hotel mee naar huis, of andersom. Het probleem leek jaren geleden opgelost, maar omdat we steeds meer reizen, naar unieke onontdekte plekjes willen en niet een hele vakantie op 1 plek blijven, maar het liefst zo veel mogelijk zien en dus op verschillende plaatsen slapen, hebben we meer kans om bedwantsen te verspreiden en mee naar huis te nemen.

Hoteliers willen zo snel mogelijk weten dat ze bedwantsen hebben, om klachten en negatieve recensies op internet te voorkomen. Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar vallen om bedwantsen snel op te sporen. Ik weet nog dat er een aantal jaar geleden geadviseerd werd om gewoon maar dubbelzijdig tape om de poten van het bed te doen. Als bedwantsen dan vanaf de grond in bed wilden klimmen, bleven ze plakken op het tape. Maar wat als ze al in bed zitten?

Canadese wetenschappers hebben onlangs een feromoon ontdekt dat bedwantsen aantrekt. Het is een cocktail van 6 moleculen die bedwantsen blijkbaar erg lekker vinden ruiken. Ook bij Rentokil doen we voortdurend onderzoek naar bedwantsen. Ook wij hebben een val ontwikkeld waarmee bedwantsen snel opgespoord kunnen worden. Of ze nou al in het bed zitten, of nog niet, dat maakt voor deze vallen niet uit. Al een hele verbetering.

Helaas lijkt het er nog niet op dat deze vallen alle bedwantsen in de kamer vangen. Als ik denk aan de ideale situatie om van bedwantsen af te komen, zou dat het toch wel zijn voor mij. Een val die alle bedwantsen vangt. Dan moet er dus een luchtje worden ontwikkeld dat bedwantsen nog aantrekkelijker vinden dan de geur van mensen. Bedwantsen in de kamer? Geen probleem, zet een val neer en ze lopen er allemaal in.

Op deze manier lossen we misschien wel het hele bedwantsen probleem voor goed op. Als de val een beetje betaalbaar is, kan iedereen die bedwantsen heeft zo’n val onder zijn bed zetten en een paar dagen later de bestrijder bellen die de bedwantsen snel en effectief doodt. Uiteraard moet je wel een paar een keer val in je kamer zetten, want eitjes kunnen niet lopen. Die moeten eerst uitkomen.

Misschien gaat mijn ideaalbeeld iets te ver. Geen hele kamer meer bespoten met gif, of je hele huis overhoop omdat je het gaat laten verhitten. Maar als mijn ideaalbeeld het streven is van de wetenschappers en onderzoekers komt er misschien wel een heel goed alternatief.

Of een val die alle bedwantsen vangt ooit werkelijkheid gaat worden, ik weet het niet. Maar tot het misschien ooit zo ver is, blijf ik bedden controleren op bedwantsen. En hoop ik dat ik ze niet mee naar huis neem.

 

Top 5 blogs 2014
Nieuwe spinnen ontdekt in Nederland
Reacties
  1. Hendrik
    • Anneke

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *