Laat vliegenoverlast ZÓ de stal uit vliegen

    

Varken-in-stalDe zomer is voor vliegen het hoogseizoen. Geen enkel seizoen creëert meer vliegen dan de zomer. Nu is de broeierige hitte tijdens de zomermaanden sowieso al niet prettig om in te ondernemen, maar met al die vliegen erbij al helemaal niet. Vliegenoverlast is een groot probleem in de Agrarische sector, meestal is er last in en rondom de stallen. Je wilt zo snel als mogelijk van de vliegenplaag  af. Vliegen kunnen niet alleen ziektes met zich mee brengen, ze geven het vee óók nog eens veel stress, en het is al zo warm.

Wij van Rentokil hebben een effectieve en snelle oplossing waarmee je zó van je vliegenoverlast afkomt. We hebben een vliegenbestrijdingspakket wat snel en effectief werkt, waardoor je weer kunt ondernemen en niet meer tussen de vliegen staat. Het vliegenbestrijdingspakket van Rentokil is de oplossing voor elk agrarisch bedrijf. De vliegen in je stal, ontstaan in de mestputten. Mestputten hebben het ideale leefklimaat voor de vliegenlarven (maden). Dit omdat larven leven van mest, ze eten het op. Het beste is dus om de plaag bij de bron te bestrijden, wat in dit geval de mestput is. Het vliegenbestrijdingspakket bestaat uit Dimilin of Neporex madendood, dit is een vliegenlarven bestrijding die ervoor zorgt dat de larven geen vliegen meer kunnen worden. Hierdoor gaan de larven dood en hebben jij en je vee er géén last meer van.

Levenscyclus-vlieg

Helaas broeit het niet alleen in de mestputten, wat dus de ontwikkelingsplaats is van de larven, maar vliegen de volwassen exemplaren ook om u heen. Deze volwassen vliegen in de omgeving, bestrijden wij ook effectief met Edialux Flytrap vliegenzakken, Insectron vliegenlampen en Agita strijkmiddel. Dit zijn allemaal effectieve middelen, die ervoor zorgen dat volwassen vliegen direct bestreden worden. Zo word je leef omgeving in en rondom je agrarische bedrijf vliegvrij.

Meteen een afspraak maken voor het vliegenbestrijdingspakket met een van onze adviseurs? Klik dan hier.

Vliegenbestrijding

Biologische vliegenbestrijding

Wij zijn groot voorstander van Biologische vliegenbestrijding, wij van Rentokil streven naar een veilige en gezonde leefomgeving voor mens en dier. Biologische vliegenbestrijding kan alleen begin van het jaar worden toegepast. Begin 2016 starten wij weer met Biologische vliegenbestrijding. Het huidige vliegenbestrijdingspakket kan een aanloop voor je zijn naar de

Biologische-vliegenbestrijding

SluipwespVoor de Biologische vliegenbestrijding maken wij gebruik van sluipwespen. Sluipwespen, zijn geen wespen, maar een vliegensoort zonder vleugels en een angel. Hij is ongeveer even groot als een speldenknop en beweegt zich voort in de mestputten. De sluipwesp is de natuurlijke vijand van de vlieg, want zodra hij een vliegenpop heeft gevonden, steekt hij zijn angel hierin. De vliegenpop is zijn voeding. Hierdoor sterft de pop van de vlieg. De levenscyclus van de sluipwesp is ongeveer 3 weken. Om de vliegenoverlast effectief en te bestrijden, moeten de sluipwespen 2x worden toegepast in de mestputten.

RoofvliegDe vlieg heeft nóg een natuurlijke vijand, namelijk de roofvlieg. Het vee heeft geen last van de roofvlieg, want hij blijft in de drijfmestkelder leven. De larven van roofvliegen, voeden zich met de larven van vliegen. Na 6 tot 8 weken is de roofvlieg populatie zo groot dat er nog maar weinig vliegen het volwassen stadium heeft bereikt.  Met deze methode is de vliegenoverlast, op een biologische manier opgelost!

 

Hoe weet je of je last hebt van bedwantsen?
Verstoppertje spelen, hoe kun jij het spel winnen?
Reacties
  1. vd kieft
    • Sander

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *