Kerstboom met spinnen

    

ambius-kerstboomIn je kerstboom kunnen allerlei beestjes leven. Ongemerkt haal je dus misschien heel wat enge, kleine kruipers naar binnen. RTV Rijnmond is benieuwd naar wat jij in je boom aantreft.

Vorig jaar heb ik al een blog geschreven over beestjes in de kerstboom. De Noorse entomoloog Bjarte Jordal had hier onderzoek naar gedaan. Hij trof spinnen, springstaarten, takluizen, motten en mijten aan in kerstbomen. Ik trof vorig jaar niks aan in mijn kerstboom. Het enige beest in de boom was mijn kat, die de ballen erg mooi vond glimmen. Ook bij het wegdoen van de boom geen beestjes, alleen maar naalden. Heel veel naalden.

Dit jaar heb ik geen boom. Niet omdat ik bang ben voor de kruipers, gewoon geen tijd voor gemaakt. Dus helaas van mij uit geen persoonlijk vervolg over beestjes in de kerstboom of niet. Misschien moet ik dan de buurvrouw vragen. Haar boom staat al een paar dagen op het balkon. Nog steeds keurig in het net. Een mooie plek om spinnen en andere kleine beestjes te ‘vangen’ lijkt mij.

Ookal heb ik er zelf geen ervaring mee, het schijnt regelmatig voor te komen dat er iets ‘engs’ uit de boom kruipt. Daarom zijn Radio Rijnmond-presentator Chris Vemer en Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum benieuwd naar wat jij aantreft in je boom. Dus vindt je een spin of een ander beest in de kerstboom? Laat het Chris Vemer weten via Twitter op @chrisnatuurlijk, of bel naar RTV Rijnmond: 010-436 44 36.

Ook wij zijn benieuwd naar wat je in de kerstboom aantreft, dus vertel het ons ook via een reactie onder aan de blog.

Muizen bestrijden zonder gif
Wij kennen de muis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *