Kakkerlakken spelen graag verstoppertje

    

KakkerlakkenHet kan lang duren voordat je kakkerlakken ontdekt. Overdag zie je ze bijna niet, ze zitten dan namelijk verstopt. Tenzij het er heel veel zijn. Dus als je ineens een kakkerlak weg ziet schieten, is de kans heel groot dat er nog veel meer verstopt zitten.

Er zijn een aantal redenen waarom kakkerlakken bijna altijd verstopt zitten, waardoor het lang kan duren voordat je ze opmerkt.

Kakkerlakken zijn nachtdieren
Kakkerlakken verstoppen zich overdag in een donkere ruimte en trekken er op uit als het donker is. Hierbij kan een donkere ruimte ook achter de koelkast zijn, in een keukenkastje of achter plinten. Kakkerlakken hebben niet per se een dag en nacht ritme: ze kunnen zich ook aanpassen aan jouw leefritme. Dus als jij ’s avonds altijd tot 23.00 uur het licht aan hebt, komen ze voor die tijd niet tevoorschijn. Een keer midden in de nacht het licht aan doen, kan een plaag zo maar zichtbaar maken. Als je durft…

Kakkerlakken hebben graag contact met andere objecten
Ze leven graag in scheuren en spleten. Kakkerlakken wonen hier met zoveel mogelijk andere kakkerlakken voor de veiligheid. Ze hebben er de voorkeur voor dat drie kanten van hun lichaam iets raakt. Ze verblijven tot ongeveer 75% van hun leven in deze schuilplaatsen.

Kakkerlakken leven graag in grote groepen
Kakkerlakken maken gebruik van feromonen om andere kakkerlakken naar geschikte schuilplaatsen te trekken en zo de voortplantingskansen te vergroten.

Door deze drie redenen is de kans groot dat als je kakkerlak ziet, je een groter probleem hebt dan  je misschien denkt te hebben.

Kakkerlakken kunnen apparatuur beschadigen en voedselvoorraden opeten en bevuilen. Ook kunnen ze voedsel besmetten met bacteriën die salmonella en dysenterie veroorzaken.

Neem direct contact op met Rentokil als je denkt last kakkerlakken te hebben, zowel bij je thuis als op het werk. Onze ongediertebestrijders gebruiken effectieve bestrijdingsmiddelen om je snel van je kakkerlakkenprobleem te verlossen.

Een huis vol mieren
Is jouw werkplek gezond en veilig?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *