Kakkerlakken bij de buren

    

duitse-kakkerlakHet was nog erg vroeg toen ik bij mijn eerste klant van die dag aankwam. Kakkerlakken, luidde de overlast van de flat die ik zou gaan behandelen. Als er last is van kakkerlakken, is het altijd raadzaam de buren ook in te lichten. Zij kunnen ook last hebben of krijgen. Kakkerlakken hebben een afgeplat lichaam en vinden doorgang door de smalste en naden en kieren.

Ik begon bij de bovenste woning waar een grote overlast bleek te zijn. Het huis was erg warm en de vaat stond er zeker al een aantal weken. Een omgeving die ideaal is voor kakkerlakken. De woning diende uitgebreid behandeld te worden. Tegenwoordig hoef je daar in principe je kasten niet meer voor leeg te halen. Dit was vroeger wel het geval omdat er echt gespoten werd. Tegenwoordig gebruiken we een gel die we op plekken aanbrengen waar de kakkerlakken zich schuil houden. Het voordeel is dan ook dat niemand de woning hoeft te verlaten. Uiteraard zal er in dit specifieke geval wel iets aan de hygiëne verbeterd moeten worden. Kakkerlakken zijn alleseters en een paar vetspetters betekent voor deze insecten al een hele feestmaaltijd op zich.

kakkerlakkenbestrijdingVanaf de bovenste woning controleerde ik ook de woningen die hiernaast en hieronder zaten. Bij de onderburen van deze woning bleek ook er ook overlast te zijn maar lang niet zo erg. De woning was ook een stuk schoner. Ook hier werd behandeld. Nog één woning naar beneden was alles spik en span. Alsof de bewoonster niets anders deed dan schoonmaken, zo netjes. En toch trof ik ook hier een aantal kakkerlakken aan. De onderste woning had gelukkig geen last. Alle woningen werden behandeld en de overlast werd hierdoor verholpen.

Zo blijkt maar weer dat je woning niet perse vies hoeft te zijn om overlast te hebben van kakkerlakken. Het kán van de buren komen. Met nadruk op ‘kan’ trouwens, want een kakkerlak neem je nog altijd mee met bijvoorbeeld producten of van iemand anders die kakkerlakken heeft. En eerlijk is eerlijk, zo vaak maak ik ook niet schoon achter mijn gasfornuis (misschien toch maar weer eens doen). Belangrijk is wel dat er snel ingegrepen wordt. Kakkerlakken leggen eipakketten waar zo’n 16 tot 30 nymfen uit komen (de hoeveelheid is afhankelijk van de soort). Een overlast kan dus vrij snel uit de hand lopen als je het afwacht. Kakkerlakken zullen niet uit zichzelf weg gaan.

Heb je last van kakkerlakken? Wacht niet langer en neem een professionele bestrijder in de hand.

 

Spinnenzijde
Vleermuizen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *