Jagen spinnen je de stuipen op het lijf?

    

halloween-spinnenHet is Halloween. Slecht nieuws voor mensen met arachnofobie, angst voor spinnen. Huizen mogen vandaag prachtig versierd worden met enge spinnen, pompoenen, heksen en magere Hein. Gelukkig voor de arachnofoben onder ons wordt Halloween in Nederland nog niet groots gevierd. Maar het aantal Halloween artikelen in de winkels neemt ieder jaar weer meer toe. Nog een paar jaar, en we kunnen hier ook lekker griezelen.

Eigenlijk is het best raar dat je je huis vrijwillig versierd met spinnetjes en spinnenwebben. Ik ben niet bang voor spinnen, maar heb toch liever dat ze buiten leven dan binnen. Al die vieze webben in huis. En hoe goed mijn huisspinnen zijn in het vangen van muggen vraag ik me toch echt af. Ik zie vaker een spin dan een mug, maar die mug die er zit zoemt toch altijd wel heel irritant om me heen. Waar is die spin dan?

Last van spinnen vind ik zelf altijd een lastige. Ik ben niet bang voor ze, dus kan me ook slecht voorstellen waarom iemand ze weg wel hebben. Hoewel er dan ook weer een groot verschil is tussen spinnen in of om je huis en spinnen in of om je bedrijfspand.

Thuis kun je best wel even de spinnenrag weghalen. Er zijn thuis eigenlijk geen plekken waar je nooit schoonmaakt. Dus het aantal webben zal ook nooit uit de hand lopen. Op het werk kan het wel eens anders zijn. In het archief bijvoorbeeld kan een behoorlijk mooie Halloween setting gecreƫerd worden door levende spinnen. De schoonmakers zullen niet dagelijks in het archief komen, waarschijnlijk zelfs niet wekelijks. Dus de spinnen hebben uitgebreid de kans om zicht er te vestigen en de mooiste webben te maken.

Bij overlast van spinnen binnenshuis mogen deze bestreden worden. In woonhuizen komt dit niet zo vaak voor. Bij bedrijven gebeurt dit iets vaker. Medewerkers moeten namelijk nog wel het archief in durven. En als ze er al in durven met spinnen, wil niemand onder de webben weer uit het archief komen.

Buiten mogen spinnen alleen geweerd worden. Dit gebeurt door middel van een biologisch afbreekbaar middel. Dit middel is erg glad voor spinnen, waardoor ze niet meer op de ramen en de kozijnen kunnen lopen. Daarnaast wil hun web niet meer hechten. Ik heb een keer gezien hoe het werkte. Bedenk je dat jij met je schoenen over het ijs loopt, of beter gezegd glijdt. Zo zag het er bij de spin ook uit.

Heb je last van spinnen, de echte dan, en wil je er meer over weten? Neem contact met ons op voor advies.

 

Een dag mee met een bestrijdingstechnicus
Ongedierte in de openbare ruimte

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *