Is jouw werkplek gezond en veilig?

    

Rentokil-op-kantoorVandaag is het Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk, een initiatief van ILO (International Labout Organization). Een veilige en gezonde werkplek is niet alleen de juiste materialen, de juiste kleding en de juiste beschermingsmiddelen. Een hygiënische werkplek is hier ook onderdeel van. In Riga zijn door de EU-OSHA awards uitgereikt voor goede praktijken op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. Dit jaar werden bedrijven bekroond die werkgerelateerde stress uitstekend aanpakken. Veiligheid en gezondheid op het werk is veel breder dan je in eerste instantie misschien dacht.

Om een gezonde, veilige werkplek te creëren, moet ongedierte op de werkplek ook worden voorkomen. De meeste soorten ongedierte kunnen ziektes verspreiden. Sommige soorten ongedierte doen dit direct via hun urine of ontlasting, zoals ratten en muizen. Andere soorten ongedierte, zoals vliegen en kakkerlakken, verspreiden ziektes door middel van kruisbesmetting. Naast dat ongedierte onhygiënisch is, kan het ook behoorlijke onrust veroorzaken onder de medewerkers.

Ongedierte kan om allerlei redenen binnendringen. Als je in de voedingsmiddelen industrie of in de horeca werkt, komt ongedierte meestal op het voedsel af. Werk je op kantoor dan komt ongedierte vaak binnen, op zoek naar een rustige schuilplaats. Maar ook verbouwingen in de buurt kunnen ervoor zorgen dat ongedierte op zoek gaat naar een nieuwe verblijfplaats en dan jouw werkplek als geschikt onderkomen tegenkomt.

Een ongediertebestrijder voorkomt ongedierte op de werkplek. Bij Rentokil werken we volgens Integrated Pest Management (IPM). IPM betekent niet alleen ongedierte bestrijden, maar ook voorkomen dat ongedierte binnen weet te dringen en het zo ongunstig mogelijk maken voor binnengedrongen ongedierte. Bij bedrijven komen we meerdere keren per jaar langs om het aanwezige ongedierte te bestrijden. Ook geven we dan adviezen over het voorkomen van ongedierte.

Ook Rentokil zelf werkt aan een veilige en gezonde werkplek. Het is niet meer dan logisch dat wij er alles aan doen om ongedierte op onze eigen werkplekken te voorkomen. Maar ook de veiligheid van onze medewerkers is belangrijk. Daarom zijn wij sinds 1996 gecertificeerd voor VCA**. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om medewerkers veiliger te laten werken en het aantal ongelukken te verminderen. Ook voor onze klanten belangrijk om te weten.

Wil je weten wat wij in jouw bedrijf kunnen doen om ongedierte te voorkomen en te bestrijden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Ieder bedrijf is anders, onze adviezen zijn daarom altijd op maat, passend bij jouw situatie.

Kakkerlakken spelen graag verstoppertje
Motmuggen uit het afvoerputje
Reacties
  1. Emma´s veiligheidskleding
  2. Sander

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *