Hoe zit dat nou, met die nieuwe wetswijzigingen voor agrariërs?

    

Rattenbestrijding-agrarisch-bedrijfEr is op dit moment veel te doen over de wetswijzigingen omtrent het gebruik van rodenticiden op het agrarische bedrijf. Het is ook allemaal vrij onduidelijk, mag er nu geen gif worden geplaatst buiten? Hoe kunnen ratten dan bestreden worden?  En zeker voor het zuiden van Nederland, waar de zwarte rat steeds meer oprukt. Zwarte ratten zijn een echt probleem, als je buiten niet meer mag bestrijden, wordt dit allemaal wel erg onhoudbaar. Maar niet alleen zwarte ratten zorg voor problemen, de rest van Nederland kampt met bruine ratten. Het is voor een agrarisch bedrijf van cruciaal belang om de risico’s van ongedierte te kennen en te voorkomen. Je wilt als agrariër ziektes bij je dieren en economische schade voorkomen natuurlijk.

Maar dan is er die wetgeving hé, een verbod op de buitentoepassing van vergif, het verplicht gebruik van niet chemische methodes zoals klemmen en het moeten nemen van preventieve maatregelen op het gebied van hygiëne en wering. Ook moeten agrarisch ondernemers een verplichte diplomering en certificeringen hebben. Wij begrijpen dat er hierdoor veel onduidelijkheid is en vragen zijn. Wat mag wel, wat mag niet? Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen ongedierte?  Daarom geven wij tijdens de LIV beurs in Hardenberg elk uur een korte, gratis kennissessie van 10 minuten. Tijdens de kennissessie maken wij het helder voor je, door kort en bondig toe te lichten wat de actuele stand van zaken is rondom ongediertebestrijding op het agrarische bedrijf, de mogelijkheden, de gevaren én de toekomstige wetgeving. Want het moet tegenwoordig ook steeds meer duurzaam, zonder gif, omdat men doorvergiftiging van dieren die niet in de categorie ongedierte vallen wil voorkomen. Zo eten uilen bijvoorbeeld muizen dus als de muis al is vergiftigd, dan is de uil dat dus ook.

Dus een meer biologische bestrijding, om bijvoorbeeld doorvergiftig te voorkomen, is dat mogelijk? Wat zijn daar dan de kansen en de voordelen van? Wij kunnen het je allemaal tijdens de LIV beurs in Hardenberg vertellen, in 10 minuten ben je weer op de hoogte. We geven elk uur de gratis kennissessie in onze stand 153. Na de sessie bij de LIV beurs in Hardenberg, kun je voor jezelf bepalen of je voldoet aan de huidige wetgeving en certificering en welke maatregelen je kunt nemen om je bedrijf optimaal te beschermen. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen omtrent ongediertebestrijding en preventie op het agrarische bedrijf. Wij heten je graag welkom op 20, 21 of 22 oktober in onze stand (nummer 153) bij de LIV beurs in Hardenberg.

Ben je niet aanwezig tijdens de LIV beurs in Hardenberg? Geen zorgen, wij geven ook studielezingen over de wetswijzigingen aan studieclubs. Neem contact op met 0800 – 42 42 444 en dan beloven wij jouw studieclub een hele interessante avond, waarin wij al deze onderwerpen voorbij laten komen en al je vragen hierover kunnen beantwoorden.

NVWA treft vaker smerige restaurants aan
Begin op tijd, want de tijd vliegt voorbij!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *