Hoe schoon zijn Nederlandse hotels?

    

StofzuigenEen nachtje weg in eigen land. Soms een top ervaring, soms helaas wat minder. De slechte ervaring kan aan van alles liggen, zoals een tegenvallende omgeving, chagrijnig hotelpersoneel, het eten was niet lekker, het weer zat niet mee, of het hotel was niet schoon. HOTEL INFO heeft meer dan twee miljoen beoordelingen van internationale hotelgasten onderzocht en gekeken in welke landen de hygiëne in het hotel nog wel eens te wensen over liet.

Nederland staat op nummer 4 in de top 10 landen met de slechtste beoordeling. Nederland krijgt een 7,76, wat gek genoeg wel “goed tot zeer goed” te noemen is. Maar het kan altijd beter, Slowakije staat met een 8,75 trots bovenaan.

De gevolgen van slechte hygiëne

Ondanks dat Nederlandse hotels het dus helemaal niet zo slecht doen met een 7,76, kan het altijd beter. Slechte hygiëne is niet alleen slecht voor de reputatie, ook veel soorten ongedierte houden van slechte hygiëne. Als de wering dan ook niet op orde is, zodat het voor ongedierte gemakkelijk is om binnen te dringen, heb je binnen no-time te maken met een plaag. En dan klagen gasten niet alleen over dat het niet schoon is, maar ook dat ze ongedierte hebben gezien of gehoord.

Overal in het hotel moet op de hygiëne gelet worden, niet alleen in de keuken en in het restaurant, maar ook op de kamers. Ik, en met mij denk ik vele anderen, eet nog wel eens een lekker zakje chips in mijn hotelkamer. Helaas vallen er met chips bij mij altijd wel een paar kruimels op de grond. Als deze niet opgezogen worden, stapelt er een heerlijk feestmaal op voor ongedierte.

Muizen
Muizen komen hotels binnen op zoek naar een schuilplaats en op zoek naar voedsel. Een muis heeft genoeg aan een paar kruimels, een muis eet slecht 3-5 gram per dag. Ze hoeven niet eens te drinken, als het eten voldoende vocht bevat. En anders is condens op een waterleiding vaak al voldoende. Muizen vestigen zich niet alleen in of vlakbij de keuken of het restaurant, ook op hotelkamers kunnen muizen prima vertoeven. Zolang er maar regelmatig iemand een paar kruimels laat vallen en de vloer niet goed genoeg gestofzuigd wordt.

rattenRatten
Ratten komen net zoals muizen hotels binnen op zoek naar een schuilplaats en voedsel. In de meeste gevallen zal het gaan om bruine ratten. Sporen van ratten zullen het meest in de keuken en in het restaurant gevonden worden. Ratten eten ongeveer 30 gram per dag en hebben daarnaast water nodig, 60 ml per dag. Voldoende schuilplaatsen, dit kan ook rondom het hotel zijn, en voldoende eten trekt ratten aan.

Kakkerlakken
Het kan lang duren voordat je een kakkerlakkenplaag ontdekt. Kakkerlakken zijn nachtdieren en komen pas tevoorschijn als de lichten in de keuken uit zijn. Een kakkerlak kan weken leven van 1 vetdruppel. Dagelijks grondige schoonmaak in essentieel in het voorkomen van kakkerlakken. Helaas komen kakkerlakken ook wel eens via de buren binnen.

Vliegen
Bij veel hotels staat de deur altijd open. Gasten voelen zich hierdoor welkom, maar vliegen ook. Grote aantallen vliegen laten een onhygiënische indruk achter. Daarnaast kunnen vliegen etenswaren besmetten, doordat ze eerst op bijvoorbeeld en vuilniszak landen en vlak daarna op eten wat je voor je gasten heeft klaargezet of bereid.

Bedwantsen
In tegenstelling tot bovenstaand ongedierte hebben bedwantsen helemaal niets te maken met een goede of een slechte hygiëne. Bedwantsen worden meegenomen door de gasten, vanuit huis, of vanuit een ander hotel. Doordat bedwantsen niets met hygiëne te maken hebben, kun je eigenlijk geen maatregelen nemen om bedwantsen te voorkomen. In het geval van bedwantsen dien je altijd zo snel mogelijk een ongediertebestrijder te bellen.

Een goede hygiëne is dus niet alleen belangrijk om uit de top 10 van vieste hotels te komen en naar de top 10 landen van schoonste hotels te gaan. Het is ook heel belangrijk in het voorkomen van ongedierte. Naast een goede hygiëne is het aanbrengen van wering ook belangrijk in het voorkomen van ongedierte. Goede wering zorgt ervoor dat ongedierte niet  binnen weet te dringen.

Wil je weten wat Rentokil kan betekenen op het gebied van ongediertebestrijding, ongediertewering  en adviezen over hygiëne in het hotel? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Help, een rat in het toilet!
Vliegenoverlast voorkomen, is altijd beter dan vliegenoverlast genezen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *