Hoe herken je een bedwants?

    

Bedwantsen zijn moeilijk te ontdekken. Dat je ze niet ziet, hoeft nog niet te betekenen dat je geen last van bedwantsen hebt. Rentokil vertelt je hoe bedwantsen eruit zien, hoe ze leven en waar ze zich verstoppen.

Video tekst

Bedwantsen herken je meestal doordat je, als je ‘s morgens wakker wordt, jeukende bultjes op je lichaam hebt. Verder kun je ook sporen aantreffen zoals vervellingshuidjes, dode bedwantsen en bloedsporen, dat zijn uitwerpselen van de bedwantsen.

Bedwantsen-in-matrasrandBedwantsen zijn rood bruin van kleur, na de bloedmaaltijd zijn ze nog wat donkerder en ongeveer 7 millimeter groot. Bedwantsen leven van het bloed van de mens en hebben dit ook nodig om zich voort te planten. De vrouwtjes hebben de bloedmaaltijd nodig voor de aanmaak van eitjes.

Doordat ze afgeplat zijn, is het ook vrij lastig om ze te vinden. Ze kunnen overal tussen gaan zitten, in alle naden en kieren, in en rondom een bed. De inspectie is daardoor vrij lastig. Je hebt daar vakkennis voor nodig en kan dit dus beter over laten aan de professional.

Het vrouwtje kan na een bloedmaaltijd bij de mens wel 500 eitjes in haar leven produceren. De ontwikkeling gaat dus best snel en het is daardoor ook absoluut noodzakelijk om tijdig op een besmetting te reageren en daar actie op te ondernemen.

Bedwantsen zijn een groot probleem. We zijn momenteel bijna dagelijks bezig met het bestrijden van bedwantsen zowel bij particulieren als bij hotels. Een aantal jaar geleden deden we dat een aantal keren per maand en nu dus iedere dag. Het is zeker een toenemend probleem.

 

Houtworm
Bedwantsen bestrijden

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *