Hoe controleer je een hotelkamer op bedwantsen?

    

Infographic-Hoe-controleer-je-een-hotelkamer-op-bedwantsen

Om een verpeste vakantie te voorkomen, moet je altijd even je hotelkamer controleren op bedwantsen en sporen van bedwantsen. Ik doe het ook altijd, het kost maar een paar minuten. Ik weet dat er een kleine kans is dat ik ze vind,  maar als het er veel zijn, kom je ze echt wel tegen als je op onderstaande 5 plaatsen kijkt.

Je let tijdens je korte inspectie niet alleen op levende bedwantsen. Die zitten namelijk vaak goed verstopt, je let maar ook op bloedvlekken (uitwerpselen van bedwantsen) op de lakens, vervellingshuidjes en misschien zie je zelfs wel eitjes van bedwantsen.

Stap 1 Matras en bedombouw

matras-en-bedombouwZet bij aankomst in je hotelkamer nooit je koffer op bed of in de buurt van het bed. Zet je koffer het liefst in de badkamer, of laat deze anders in de gang staan als je dat een beetje raar vindt. Het eerste wat je namelijk gaat controleren is het bed. Zowel het matras als de bedombouw. Haal het beddengoed deels af en controleer de matrasnaden en rondom de ritsen. Hier zitten bedwantsen graag onopgemerkt verscholen. Als het mogelijk is, controleer dan ook het frame, de lattenbodem, onder het matras en in de kieren van het hoofdbord.

Stap 2 Banken en stoelen

bank-en-stoelNadat je het bed gecontroleerd hebt, controleer je de banken en stoelen. Bedwantsen zitten namelijk niet alleen maar in bed. Ze zitten ook regelmatig in banken en stoelen, omdat we hier vaak ook vaak voor een langere tijd stilzitten. Controleer langs de naden, in de hoes en rondom de ritsen of je bedwantsen, vervellingshuidjes of uitwerpselen van bedwantsen ziet.

Stap 3 Kasten en plinten

kasten-en-plintenOok in of nabij kasten treffen we regelmatig bedwantsen of sporen van bedwantsen aan. Gelukkig hoef je niet de hele kast te controleren. Bedwantsen zitten graag verstopt, dus ook in de kast. Controleer de hoeken en naden en waar deuren en lades sluiten. Controleer ook waar de kast de plint, de muur of het tapijt raakt. Op deze plek zitten bedwantsen ook graag verscholen.

Stap 4 Nachtkastjes en schilderijen

nachtkastjesNachtkastjes staan naast het bed en schilderijen hangen vaak boven het bed. Dit zijn daarom de ideale schuilplaatsen voor bedwantsen. In de nachtkastjes zitten ze vaak goed verstopt in de naden en kieren en in de hoeken van lades. Maar ook in lampen, in fotolijstjes en in schilderijlijsten komen we vaak sporen van bedwantsen tegen. Ze zitten ook vaak in de stopcontacten nabij het bed, maar ik wil je niet adviseren deze grondig te controleren in een hotelkamer, voor je eigen veiligheid.

Stap 5 Bagage

bagageControleer als laatste ook even kort het bagagerek. Veel mensen leggen hun koffer direct op het bed. Indien er bedwantsen in de kamer zitten, kunnen de bedwantsen gemakkelijk de koffer inkruipen. Later, als de koffer op het bagagerek ligt, kunnen de bedwantsen via de koffer het bagagerek inkruipen. Net zoals op alle andere plekken zitten ze ook hier verstopt, vaak tussen de banden en het frame.

Heb je op één van deze plaatsen sporen van bedwantsen gevonden? Meld het vermoeden van bedwantsen dan direct bij het hotelpersoneel en vraag om een andere kamer. Accepteer geen kamer die direct naast, boven of onder de kamer zit waar je bedwantsen hebt aangetroffen. Dring er daarnaast op aan dat het hotel een professionele ongediertebestrijder inschakelt om het bedwantsenprobleem in het hotel op te lossen.

Heb je geen sporen gevonden, dan zou ik willen dat ik kon zeggen dat je gerust kunt gaan slapen. Maar helaas kan ik dan niet. Zoals je hierboven hebt begrepen, zitten bedwantsen goed verstopt. Als er bijvoorbeeld maar 20 bedwantsen in de kamer zitten, is de kans heel klein dat je ze gaat vinden.

Heb jij het vermoeden bedwantsen mee te hebben genomen vanaf je vakantieadres? Neem dan direct contact op met Rentokil, voor advies en een inspectie. Je verplaatst bedwantsen namelijk heel gemakkelijk van kamer naar kamer, bijvoorbeeld via de stofzuiger. Voor je het weet zit het probleem niet alleen in je slaapkamer, maar heb je overal in huis bedwantsen.

Infographic-Hoe-controleer-je-een-hotelkamer-op-bedwantsen

Top 5 blogs 2015
Zijn kakkerlakken kannibalen?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *