Het dodelijkste dier

    

spin-in-australieHeb jij een idee wat het dodelijkste dier is? Ik zou gegokt hebben op slangen of spinnen. Om te kijken of ik een enigszins representatief idee hierover heb, heb ik aan een aantal van mijn vrienden gevraagd wat het meest dodelijke dier ter wereld is. Na het zien wat het meest dodelijke dier is, had ik namelijk een vermoeden dat mijn Rentokil collega’s het waarschijnlijk wel zouden kunnen weten.

Ik kwam op slangen en spinnen, omdat ik een behoorlijke tijd in Australië heb rondgereisd. Daar wordt constant gezegd dat je moet oppassen voor spinnen en slangen. Hoewel, nu ik er goed over nadenk ging (naar zeggen) er maar zelden iemand aan dood, omdat er voldoende tegengif is tegen beten van deze dieren.

Bill Gates heeft een infographic gemaakt over de dodelijkste dieren ter wereld en deze gedeeld op zijn blog. Hij geeft in zijn blog ook aan dat je waarschijnlijk het dier noemt wat je zelf eng vind. Nou ben ik niet bang voor slangen en spinnen, omdat ze in Nederland niet gevaarlijk zijn, maar ik heb er wel mee te maken gehad.

malariamug-anopheles-sppIn mijn mini onderzoek werd het goede antwoord net aan het meest gegeven, de mug. Slangen en spinnen kwamen daar vlak achteraan. Degenen die de mug noemden hadden hier meestal onlangs iets over gelezen. Maar ook het nijlpaard (hadden ze op tv gezegd, waarschijnlijk om aan te geven dat het nijlpaard meer mensen doodt dan de olifant en de leeuw), de gifkikker, de olifant, kwallen, de kogelvis en de mens zijn genoemd.

De top 10 van dodelijkste dieren verschillen nogal, maar overal staat de mug op nummer 1. Muggen doden niet alleen de meeste mensen, ze maken ook heel veel mensen ziek door de ziektes die ze bij zich dragen, zoals malaria en dengue. Kwallen en gifkikkers komen ook nog wel eens in een top 10 voor. Dus niet zo gek dat deze ook werden genoemd. Bij kwallen moet ik ook weer aan Australië denken, hele stukken van de kust mocht je niet zwemmen, vanwege gevaarlijke kwallen. Misschien dus wel heel dodelijke dieren, maar ze doden niet veel mensen, omdat de kusten worden afgezet tijdens het kwallen seizoen.

Ondanks dat ik wel wist dat malaria een groot probleem is in sommige landen, ga ik nu toch anders tegen de mug aankijken dan voorheen. Gelukkig kunnen de muggen in Nederland weinig kwaad.

World

Zijn er meer bijen dan vorig jaar?
Opmerkelijk ongediertenieuws

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *