Gebouwbeheer

    

GebouwbeheerGebouwen beheren is een vak apart. Aangezien ik veel achter de schermen kom, spreek ik regelmatig facilitair medewerkers die hiermee te maken hebben. Ik weet dan ook dat ze er hun handen aan vol kunnen hebben. Gebouwen dienen op alle vlakken onderhouden te worden en 1 van die vlakken is uiteraard dat ongedierte geweerd dient te worden. Of het nu een appartementencomplex, een zorginstelling of bijvoorbeeld een kantoor is, gebouwen zijn altijd aantrekkelijk voor ongedierte.

Muizen bijvoorbeeld, vinden er warmte (zeker met de regen van de afgelopen periode) en wie weet ook nog wel iets te eten. Waarom zouden zij niet naar binnen gaan als ze toegang vinden? Ik zou ook niet buiten in de regen blijven zitten, als ik ergens droog en warm kan zitten. En als het komende dagen zo koud wordt als voorspeld, hebben muizen nog een reden om naar binnen te gaan. Daarnaast kun je hinder ondervinden van bijvoorbeeld ratten, vliegen, mieren, motten, kakkerlakken, muggen, zilvervisjes en duiven. Genoeg om je druk om te maken!

Het is lastig en tijdrovend om een gebouw compleet op orde te blijven houden wat betreft al deze soorten ongedierte. Je komt nu eenmaal niet regelmatig op iedere plek in het gebouw. Je hebt tenslotte niet altijd wat te zoeken in alle ruimtes. Veel klanten zijn dan ook erg blij dat zij deze werkzaamheden uit handen kunnen geven. Bij inspecties controleren wij zo mogelijk het hele pand, van binnen en van buiten. Tijdens deze inspectie brengen we alle risico’s op ongedierte in kaart en deze worden dan uiteraard besproken met de facilitair medewerker of manager. In dit gesprek worden ook aanbevelingen gegeven om de risico’s weg te nemen. Weren van ongedierte is nog altijd de beste manier om de risico’s op ongedierte weg te nemen. Wat je niet binnenkrijgt, hoef je tenslotte ook niet te bestrijden.

De weringsadviezen die wij geven kun je dan zelf oppakken of door ons laten doen. Adviezen op het gebied van hygiëne en stapeling kun je vaak het best zelf oppakken. Bouwkundige weringsadviezen kunnen wij ook uitvoeren. Als wij als servicemedewerker er zelf niet uitkomen, kunnen we dit zelfs nog aan onze eigen Technische Dienst overdragen.

Ons online rapportagesysteem myRentokil stelt je vervolgens in de gelegenheid de status van alle werkzaamheden voor ongediertebestrijding online te volgen. Zowel de taken die Rentokil uitvoert, als de adviezen die je zelf op kunt pakken kun je op ieder moment van de dag inzien. Ook kun je zien wat er door ons is waargenomen en wat daarop ondernomen is. Dit geeft de facilitymanager weer inzicht in de interne situatie.

Kortom, het kan een hoop tijd schelen om ongediertebestrijding uit handen te geven. Zo kan facility zich weer bezig houden met alle andere taken. Het is tenslotte druk genoeg.

Gebommel op het plafond
Verzamelwoede

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *