Faraomieren

    

FaraomierFaraomieren zijn mieren die zo klein zijn dat je ze amper ziet. Maar als je ze eenmaal ziet, dan kunnen ze je tot waanzin drijven. Het is een tropische mier die door import naar Nederland is gekomen. Niemand heeft hem uitgenodigd en hij is maar lastig weg te sturen.

Aangezien het een tropische mier is, zoekt hij de warmte op. Zo’n 30 graden is wat hij het prettigst vindt. Het zijn sociale insecten en ze hebben per kolonie meerdere koninginnen, van maar 2 tot wel 400. Per koningin worden er in totaal gemiddeld ca. 300 eitjes gelegd. Faraomieren zijn slechts een paar millimeter groot en vallen daardoor in de eerste instantie meestal niet gelijk op. Omdat ze zo klein zijn, verplaatsen ze zich ook vrij eenvoudig, via bijvoorbeeld verwarmingsbuizen. Onder de juiste omstandigheden kunnen zij zich dus razendsnel voortplanten. Het zijn alleseters, maar ze hebben de voorkeur voor vlees. Buiten dat ze in grote aantallen hinderlijk zijn, zijn ze ook overbrengers van ziekteverwekkende bacteriën.

Toen ik een appartementencomplex behandelde tegen faraomieren bleken werkelijk alle woningen besmet te zijn. Onderin het complex zat een restaurant. Ik heb daar uiteraard nagevraagd of zij last hadden van mieren en dit bleek inderdaad het geval. De mieren vonden doorgang naar de rest van het pand via verwarmingsbuizen en meterkasten. As het restaurant eerder had ingegrepen,  hadden de bewoners boven het restaurant alle overlast niet hoeven te ervaren. Uiteindelijk is het restaurant gelukkig ook behandeld en hoop ik voor de bewoners dat zij nooit meer iets dergelijks hoeven mee te maken.

Op dit moment zijn er voor particulieren geen wettelijk toegestane middelen op de markt verkrijgbaar om faraomieren te bestrijden. Het is dan ook zeer raadzaam direct een professionele bestrijder in te schakelen. Hiermee kun je jezelf en eventueel anderen een hoop ellende besparen.

Wil je vrijblijvend advies of twijfel je of je last hebt van faraomieren? Neem dan gerust contact met ons op.

Bezige bijen
Hoornaars

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *