Fabels over het zelf bestrijden van een wespennest

    

In de zomer hebben veel mensen last van wespennesten. De aanwezigheid van een wespennest kan er soms toe leiden dat huiseigenaren het heft in eigen hand nemen en zelf proberen een wespennest te bestrijden. Het is echter niet aan te raden dit te doen zonder professionele hulp.

Zelf een wespennest bestrijden is niet aan te radenwespennest

Op internet wordt veel geschreven over verschillende methoden om zelf wespennesten te bestrijden. Hieronder bespreken we de meest voorkomende methoden en leggen we uit waarom dit ten zeerste wordt afgeraden.

1. Een wespennest verbranden

Vuur gebruiken om een wespennest te bestrijden is erg gevaarlijk en is ook geen succesvolle manier om van wespen af te komen.
Wespennesten zijn gemaakt van een dunne, papierachtige substantie die wordt geproduceerd door hout tot pulp te kauwen, waardoor het zeer ontvlambaar is. Hierdoor kan het verbranden van een wespennest ervoor zorgen dat je huis in brand vliegt en kan het tevens leiden tot ernstige brandwonden bij jezelf en bij gezinsleden of huisgenoten.
Een ander probleem bij het verbranden van een wespennest is dat het geen effectieve manier is om een wespenprobleem op te lossen, omdat het niet alle wespen doodt. Het kan de overgebleven wespen, zoals de wespen die op zoek zijn naar voedsel, agressief maken. Dit resulteert in aanvallen op jezelf en omstanders.

2. Water gebruiken

Water wordt vaak gezien als een andere methode om van wespen af te komen. De waarheid is dat het verdrinken van een wespennest helemaal geen effectieve methode is. De redenen hiervoor zijn:

  • Afhankelijk van de locatie van het nest kan het gebruik van water je woning beschadigen. Als het wespennest zich bijvoorbeeld op uw zolder bevindt, kan het gebruiken van water om een wespennest te verdrinken schade opleveren aan de balken en plafonds.
  • Een nest laten overstromen zal niet alle wespen doden die er in wonen. Net als bij het verbranden zullen de wespen agressief worden en aanvallen, waardoor je een aantal pijnlijke steken oploopt.

 

3. Een wespennest slopen met een honkbalknuppel

Een wespennest slopen met een knuppel, racket of ander wapen is een andere optie waarover wordt gesproken. Eerlijk gezegd is dit de minst slimme manier om zelfstandig een wespennest te bestrijden. Als je probeert een wespennest te bestrijden met een honkbalknuppel loop je direct risico om gestoken te worden. Niet slechts eenmaal, maar vele keren. Dit kan vooral gevaarlijk zijn als je allergisch bent voor wespensteken, aangezien je dan in een anafylactische shock kunt raken.
Deze methode voor het verwijderen van wespennesten brengt je dichtbij het nest, wat meestal genoeg is om de wespen aan te zetten tot een aanval. Een wespennest bestrijden met een honkbalknuppel zorgt er vaak voor dat je wordt gestoken voordat je ook maar bent begonnen.

De beste manier om van een wespennest af te komen

De beste manier om een wespennest te bestrijden is om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. Het lijkt een gemakkelijke klus, maar een professionele wespennest bestrijdenongediertebestrijder is erin getraind een wespennest te behandelen op een veilige en effectieve manier. De redenen hiervoor zijn als volgt:

• Veiligheidsvoorzieningen: Een verdelger heeft toegang tot persoonlijke beschermingsmiddelen en ademhalingsapparatuur. Dit beschermt hem volledig tegen wespensteken en garandeert veiligheid bij het bestrijden van een wespennest.
• Werken in kleine ruimtes: Ongediertetechnici zijn getraind en gekwalificeerd om te werken in kleine ruimtes zoals op zolder. Dit geeft ze de mogelijkheid om succesvol en veilig een wespennest te bestrijden.
• Deskundige kennis: Professionele ongediertebestrijders hebben deskundige kennis over wespen; ze weten alles van hun gedrag en hoe ze tekenen van wespenallergie kunnen herkennen.
• Professionele producten: Wespenbestrijders zijn getraind in het gebruik van verschillende bestrijdingsproducten die voor het publiek niet verkrijgbaar zijn. Deze producten zijn sterker dan producten die vrij verkrijgbaar zijn op de markt en hebben een bewezen effectiviteit voor het bestrijden van wespennesten.

Wespennesten voorkomen

Met het opvolgen van de stappen hieronder kun je voorkomen dat wespen een nest bouwen in je huis en/of tuin:

• Voer regelmatig onderhoud uit om ervoor te zorgen dat alle scheuren en potentiële ingangen naar het huis zijn afgesloten;
• Plaats horren op ramen en deuren om te voorkomen dat wespen het huis in komen;

Heb je een wespennest gevonden in de buurt van je huis en wil je hulp bij het bestrijden er van? Neem vandaag nog contact op met Rentokil Pest Control via 0800 237 8745 of stuur een e-mail.

Muggenbeten: wat u moet weten
Tijdlijn van het Zika virus

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *