Elke dag de muren stofzuigen

    

kinderdagverblijf‘De vliegjes komen uit de toiletpotten en alle muren zitten er vol mee’ was de melding die ik kreeg van een kinderdagverblijf. Al dagen waren ze de muren in de ochtend en de middag aan het stofzuigen om van de vliegjes af te komen.

Het bleek dat ze last hadden van motmuggen, ook wel drekvliegjes, rioolvliegjes of aalputmotjes genoemd. Motmugjes kun je onder andere herkennen aan de sterk behaarde vleugels. Ze worden ook wel eens omschreven als kleine hartjes op de muur. De larve van de motmug voedt zich met organisch materiaal en ontwikkelt zich in stilstaand water. Ideaal is dus troebel, stilstaand water. Ze kunnen zeer hinderlijk zijn als zij in grote getallen aanwezig zijn en kunnen ook nog eens bacteriën overbrengen. In de voedselindustrie zouden zij per ongeluk in de producten terecht kunnen komen.

Begrijpelijk is het dan ook dat ze er op het kinderdagverblijf niet op zaten te wachten. Het probleem bleek uit de kruipruimte te komen waar een lek in de riolering zat. Via naden en kieren vonden de motmuggen verdere doorgang in het pand. Voordat ik kon bestrijden, was het belangrijk dat eerst de bron aangepakt werd. Door de combinatie van het oplossen van de lekkage en een bestrijding in de kruipruimte van het pand, kunnen de kinderen nu weer netjes opgevangen worden en hoeven de leidsters niet meer elke ochtend en middag de muren te stofzuigen.

Ongedierte in de kruipruimte
Hoe weet je of je kakkerlakken in huis hebt?
Reacties
  1. Amy
  2. M. de Jong
  3. Karin

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *