Een dag tussen de motten, vliegen en duiven

    

MeelmotNormaal gesproken zit ik de hele dag achter mijn bureau op mijn computer te werken. Om erachter te komen wat het verkoopvak bij Rentokil inhoudt, ben ik een dag met een verkoopadviseur mee geweest.

De eerste afspraak was bij een bakkerij in een klein dorpje. Ze hadden sinds kort last van beestjes. En inderdaad, na nader onderzoek zagen we her en der een diertje dat niet in een bakkerij thuis hoort. Het bleek te gaan om de meelmot (Ephistia keuhniella). De meelmotten waren afgekomen op oude broodjes in een glazen vaas, die dienst hadden gedaan als decoratiemateriaal. In plaats van de broodjes weg te gooien, waren deze op een stelling gezet en men had er nooit meer naar om gekeken. Het eerste advies was ‘de bron uitschakelen’, dus de inhoud van de vaas weggooien en de vaas goed schoonmaken. De meelmotten hadden zich al wel verspreidt door het pand, daarom werd een naden en kieren behandeling afgesproken. De bakker kreeg schriftelijke uitleg waar hij rekening mee moet houden voor, tijdens en na de behandeling. Er stonden in een magazijn enkele zakken met verschillende soorten meel en granen. Om deze vrij van motten te houden moest het product in afsluitbare bakken worden bewaard.

Door naar de volgende afspraak. Nu ging het om een groothandel van non-food producten. We waren gebeld dat ze veel last hadden van vliegen in de kantine. En dat klopte! Voor de volledigheid en om er achter te komen of er nog meer last is van ongedierte, heeft de adviseur zowel binnen als buiten geïnspecteerd. De offerte hebben we opgesteld in de kantine(!) van de klant, inderdaad tussen de vliegen. De klant ging akkoord met de offerte en de adviseur kon gelijk boter bij de vis (vliegen) doen. Hij haalde een Luminos vliegenlamp uit zijn auto en gaf deze aan de manager. Omdat het vrij eenvoudig was om de lamp te plaatsen, heeft de verkoper de lamp direct aangesloten en kon de vliegenbestrijding beginnen.

Duiven op het balkonVogelwering was het onderwerp van de derde afspraak. Midden in de stad bij een nieuw appartementencomplex. De appartementen op de bovenste verdieping hadden allemaal uitwerpselen op hun balkon. Ook de brandtrap zat onder. Het was een heel vies gezicht. Rentokil heeft diverse mogelijkheden voor het weren van duiven, van duivenpinnen (zodat vogels niet kunnen landen) en draden (met en zonder onschuldige kleine shock) tot duivennetten. De bewoner die wij gesproken hebben, moest het voorstel eerst met de VVE bespreken. Hij zou hier nog op terugkomen.

Kortom een leerzame en afwisselende dag waarvoor ik bij dezen de adviseur nogmaals bedank.

Geen studentenfeestje, maar een muizenfeestje
10 weetjes over mieren

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *