Een cadeautje na de kerst

    

kerst-cadeauZoals veel mensen heb ik afgelopen kerst een kerstpakket gehad. Elk jaar weer leuk, wie vindt dat niet? Ik pak hem uit bij mijn familie en ‘de buit’ wordt dan, tot grote vreugde van mijn nichtje, verdeeld. Buiten het feit dat dit gezellig is en ik vind dat kerst gaat om delen en geven in plaats van alles voor jezelf houden en krijgen, voorkom ik daar ook mee dat voedsel verloren gaat of erger nog, ongedierte aantrekt.

Ik dacht altijd dat ik de enige was die niet van pasta houdt, tot ik bij een klant kwam die daar ook duidelijk niet van hield. Zij had een pak pasta in haar kerstpakket gehad en deze bewaard voor ‘je weet maar nooit’. Achter in de kast werd de pasta al snel vergeten, ze at het tenslotte eigenlijk nooit. Ze werd hier op een vervelende manier aan herinnerd, toen zij in haar keuken allemaal kleine kevertjes met een snuit zag lopen. Omdat zij geen idee had wat voor insect het was, waar ze vandaan kwamen en wat zij hier aan kon doen, schakelde ze Rentokil in.

graanklanderHet bleken graanklanders te zijn. Deze behoren tot de snuitkevers; dat wil zeggen dat de kop tot snuit verlengd is. Ze tasten normaal gesproken hele graankorrels aan maar bij afwezigheid hiervan ook wel andere vaste meelspijzen of zetmeelhoudende producten zoals vermicelli, macaroni, erwten, kastanjes, eikels, hondenbrood, etc. Meestal komen graanklanders voor in graanopslagplaatsen.

In woningen kunnen insecten, gevonden in voedingswaren, een zekere angst opwekken. En logisch ook. Niemand wil iets uit zijn eten zien kruipen. Gelukkig was er uiteraard wel een oplossing voor haar probleem. Alle open verpakkingen werden weggegooid, de keuken werd goed schoongemaakt en daarna door ons behandeld. Na het schoonmaken en de bestrijding was het probleem verholpen.

Ik vraag me af wat ze afgelopen kerst in haar kerstpakket had zitten…

Verzamelwoede
Ongedierte in de kruipruimte

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *