Mijn droombaan bij Rentokil

    

Rentokil-bedwants-inspectie“Mij maak je niet bang met enge beestjes” hield ik mezelf voor toen ik fris en fruitig met een enorme dosis motivatie begon aan mijn nieuwe baan op de Customer Care afdeling bij Rentokil Pest Control.

Ik ben een zusje van twee grote broers, welke ten tijde van mijn vroege jeugd met regelmaat mijn fietsmandje volstopten met kikkers, padden, slakken en incidenteel een grote zwarte spin. Soms zochten we de hele zondag wormen en liet ik ze zelfs rondkrioelen onder mijn hemd als de jampot vol was.

Daarnaast heb ik ook de nodige ervaring met muizen: mijn zwarte kater komt dagelijks lijkjes brengen als offer voor mijn liefde. Soms bij de tuindeur, bij gebrek aan respons om 3 uur ‘s nacht ook wel op mijn kussen.

Aan bovenstaande ervaringen blijk je niets te hebben als je voor het eerst te maken krijgt met hardnekkige beestjes, bedwantsen.

Bedwantsen waren naar mijn idee fictieve beestjes, die al tijden niet meer voorkomen in het huishouden van de gemiddelde Nederlander. Bij een bedwants dacht ik aan de bedpartner van een viezerik of het soort beestje wat zich huisvest in een tweedehands matras in de kringloopwinkel.

Mijn eerste klant aan de telefoon was een mevrouw met een bedwantsenprobleem. Ze kwam over als een welbespraakt, opgeruimd persoon, Ze woonde in een kast van een huis in een hoogstaande wijk. Ze was net terug van een all-inclusive resort in Zuid-Amerika met maar liefst vier sterren. Achteraf had ze in haar koffer waarschijnlijk wat levende souvenirs meegenomen.

Mevrouw had tijdens de vakantie al flinke jeuk en bultjes maar dacht aan agressieve muggen. Eenmaal thuis begon de jeuk opnieuw en had ze een spoor van rode bultjes op haar benen en rug.
Middeltjes van de huisarts hielpen niet en haar schrik was enorm toen ze op een nacht beestjes over haar man heen zag lopen. Haar enorme villa bleek in meerdere kamers besmet te zijn met bedwantsen.

Dit verhaal is slechts één voorbeeld van een parasietje waar je in je ergste nachtmerrie al jeuk van krijgt. Ik moest er niet aan denken dat je dit zelf mee kan nemen van vakantie.

Ik besloot me te verdiepen in de materie en wat ik toen allemaal tegenkwam bezorgde me letterlijk en figuurlijk jeuk. De eerste twee weken van mijn droombaan, ben ik niet aan slapen toegekomen. Pas na een grondige inspectie in mijn slaapkamer was ik enigszins gerustgesteld.

In het bijgevoegde filmpje leer je hoe je herkent of je hotelkamer last heeft van deze “bewoners”. Wellicht slaap jij dan ook een stuk beter. Inmiddels heb ik zoveel aangehoord dat ik een beetje immuun ben geworden voor jeuk, tot ik natuurlijk iets tegenkom wat ook mijn verwachtingen overtreft.

What’s in a name
Muizen op het balkon

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *