Door weer en wind

    

varkensWat is er zo bijzonder aan de agrarische sector?

De ontwikkelingen binnen de agrarische sector gaan razendsnel, producten die een aantal jaar geleden als gangbaar werden gezien, worden tegenwoordig niet of nauwelijks meer verkocht. Van een agrariër wordt daarom veel flexibiliteit verwacht. De trend wordt grotendeels bepaald door de consument en wil de boer zijn afzet behouden dient hij hierin mee te gaan.

De meeste agrariërs zijn wel gewend aan de continue wisselingen, want is het niet de consument dan is het wel de wetgeving die veranderd. Denk hierbij aan een actueel onderwerp als het buitengebruik van rodenticiden, er zijn op dit gebied nieuwe regels waar een agrariër ook mee te maken krijgt.

In de agro sector heerst een cultuur waar agrarische ondernemers veel waarde hechten aan de bevindingen van een collega, door met elkaar te discussiëren over bedrijfsvoeringen krijgt men vaak een ander beeld van het eigen bedrijf. Men ziet elkaar niet als concurrent maar als collega en dat is iets wat je in weinig andere sectoren terug zult vinden.

Deze sector is niet alleen afhankelijk van nieuwe ontwikkelingen en trends, agrariërs zijn tevens ontzettend afhankelijk van de jaargetijden, hoe streng wordt de winter? Krijgen we een groeizame lente? Wordt de zomer heet en droog? Zal de herfst niet te nat worden? De seizoenen spelen een grote rol, ook bij Rentokil als ongediertebestrijder, maar helaas zijn deze factoren niet beïnvloedbaar.

De agro sector is een zeer afwisselende sector die veel te maken heeft met invloeden van buitenaf. Hierdoor kan het ook erg moeilijk zijn om plaagdieren onder controle te krijgen, een grote van de last heeft vaak met veel verschillende factoren te maken. Het zal voor ons dan ook altijd een uitdaging blijven om hier zo goed mogelijk op in te spelen.

Tot slot vind ik, de nuchtere kijk op dingen, het ongedwongen praten, de felle discussies, de frisse buitenlucht en het enthousiasme van een trotse boer de agrarische sector prachtig maken!

Door Jantine Sloot

Het 30-dagen insecten dieet
Ongedierte bestrijden via de schillenboer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *