Doe het zelf ongediertebestrijding

    

Doe-het-zelf-ongediertebestrijdingBestrijdingsmiddelen om zelf ongedierte te bestrijden zijn bij veel tuincentra, bouwmarkten en supermarkten te koop. Voor sommige kleine plagen zijn deze middelen best succesvol. Anti vliegen- en muggenspay werkt prima om slaapkamers ’s avonds muggenvrij te houden. Mierendoosjes om de mieren buiten te houden werken over het algemeen ook prima, mits je de doosjes op de juiste plek zet. Maar helaas gaat het ook nog wel eens goed mis bij pogingen om zelf ongedierte te bestrijden.

Muizen kunnen woningbrand veroorzaken, doordat ze elektrische kabels doorknagen. In Amerika heeft een muis voor een woningbrand gezorgd, alleen op een heel andere manier. De bewoner vond een muis in zijn huis en wist deze te vangen. Buiten was hij wat bladeren aan het verbranden. Hij besloot de muis de doden door deze tussen de brandende bladeren te gooien. De muis was het hier niet mee eens, rende al brandend terug het huis in, en zorgde ervoor dat het hele huis afbrandde. Voor de bewoner van het huis liep het wel goed af.

BedwantsOok zelf bedwantsen bestrijden loopt niet altijd goed af. De meest effectieve manier om bedwantsen te bestrijden is door middel van hitte. De betreffende bewoner had een föhn en warmeluchtpistool ingezet om de kamer warm genoeg te maken. Helaas veroorzaakte zijn doe-het-zelf-bestrijding brand in huis. Ook hier liep het voor de bewoners van het huis gelukkig goed af. Laat bedwantsbestrijding door middel van hitte altijd uitvoeren door een professionele ongediertebestrijder. Zij houden de temperatuur van het huis goed in de gaten, waardoor het niet te heet in huis wordt. Maar uiteraard wel heet genoeg om de bedwantsen te bestrijden.

Kakkerlakken in je woning kunnen behoorlijke stress veroorzaken. In Amerika worden ‘Bug Bombs’ verkocht om kakkerlakken te bestrijden. Normaal gesproken is 1 bomb per kamer voldoende. Een bewoonster van een appartement in New York had wel 20 bug bombs gebruikt om van haar kakkerlakkenprobleem af te komen. De 20 bommen hadden niet geholpen, dus de dag erna gebruikte ze er nog een. Helaas ging het bij deze bug bomb mis. Waarschijnlijk door de waakvlam ontplofte het gas uit de bom, waardoor een gedeelte van haar appartementencomplex instortte. Laat kakkerlakkenbestrijding daarom ook altijd over aan een professionele ongediertebestrijder.

Al deze voorbeelden zijn van Amerikanen. Gelukkig heb ik nog niet in het nieuws gelezen dat in Nederland huizen af zijn gebrand na doe-het-zelf ongediertebestrijding.  Maar wees daarom niet minder voorzichtig. Als het ongedierte niet in aanraking komt met het gif dat je neerzet of spuit gaat het er, heel begrijpelijk, niet aan dood. Het verkeerd toepassen van bestrijdingsmiddelen kan een plaag dus alleen maar vergroten. Een afgebrand huis is een groter probleem, maar een plaag die alleen maar erger wordt is ook niet prettig.

Voorkom ongedierte op school
12 weetjes over muizen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *