De #Pestaurant challenge, durf jij het aan?

    

Trek in een gratis snack? Nou, in dit geval wil je misschien even goed nadenken voordat je direct ‘ja’ zegt. De menukaart van Rentokil’s Pestaurant bevat een nogal ongewoon en onverwacht ingrediënt… insecten.

Sommige mensen, zoals ik, staan te springen om het te proeven. Ik heb het dan ook al geprobeerd! En het viel echt mee. Maar anderen hebben er totaal geen behoefte aan om een insect te proeven, zelfs niet verstopt in een muffin. Miljoenen mensen over de hele wereld vinden het heel normaal insecten te eten, zij profiteren dan ook al van de hoge gehaltes aan eiwit en zink die een aantal veel voorkomende insecten bevatten. Voor de diëters onder ons ook goed nieuws, insecten bevatten weinig vet.

Pestaurant-Nederland-menu-banner

Op woensdag 4 juni kun je in ons pop-up #Pestaurant GRATIS kennismaken met de heerlijke smaak van krekels, meelwormen en sprinkhanen. We doen dit om duidelijk te maken dat insecten het voedsel van de toekomst gaan worden. Volgens een VN-rapport uit 2013, kan het eten insecten helpen honger in de wereld te voorkomen in een wereld met toenemende eisen op gewassen.

Haalt dit je nog niet over? Volgens bloggers, koks en andere expert op het gebied van eten breekt het eten van insecten dit jaar definitief door als trend. Wie weet, er is de afgelopen weken wel veel gebeurd omtrent het eten van insecten.

Als dit nog steeds niet genoeg is om je te verleiden je tanden in een insect te zetten, bekijk dan ons heerlijke menu. Voor een krekel of sprinkhaan heb je best wat lef nodig, maar meelwormen zijn best toegankelijk. Vind ik dan…

Kom langs in het #Pestaurant Restaurant en ontmoet ook onze experts die graag meer vertellen over veel voorkomende problemen met ongedierte. Ook beantwoorden ze alle vragen over ongedierte gerelateerde problemen in huis, in de wijk of op het werk.

Ben jij dapper genoeg om een hapje te nemen?

Kom langs en doe mee op woensdag 4 juni van 9:30 tot 17:00 uur in Winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht. #Pestaurant is te vinden op het plein tegenover de Albert Heijn (ingang Moreelsepark)

Een insect proeven, advies inwinnen of meedoen met de poll tijdens #Pestaurant
Waarom je echt een keer een insect moet proeven

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *