Broodje meelwormen op Lowlands

    

Meelwormen etenLowlands, het zit er weer op. Drie dagen vol muziek, theater en plezier. Met een zittende baan valt het niet mee om 3 dagen de hele dag te moeten staan. En het slapen in een tent zorgt ook niet echt voor een goede nachtrust en ontspannen spieren. Dit keer geen blog over wespen en vliegen die ons op vrijdag teisterden, maar een blog over eten. Het beste om je lichaam in topconditie te houden is namelijk goed en gezond eten en veel drinken, alcoholvrij natuurlijk.

Klinkt heel mooi en wijs. Maar daar komt bij mij altijd weinig van terecht. Ondanks dat je op festivals heerlijk, gezond en gevarieerd kunt eten. Mijn dagelijkse portie fruit en 200 gram groente ontbreken echt wel die drie dagen. Wat ik na twee dagen festival altijd wel begin te merken is behoefte aan eiwitten. Logisch natuurlijk, iemand die sport heeft al veel meer behoefte aan eiwitten dan iemand die niet sport. Dus als je de hele dag aan het rondwandelen en dansen bent neemt de behoefte aan eiwitten vanzelf toe. Bij mij in elk geval wel.

Een gebakken ei, een hamburger, een kippenpootje. Allemaal goed om hun eiwitten en allemaal te koop. Op Lowlands kon je dit jaar een stapje verder gaan. Op je broodje kruidenkaas kon je een schepje meelwormen laten doen. Helemaal niet zo’n slecht idee. Het eiwitgehalte van meelwormen, rood vlees en kip is dan wel ongeveer gelijk. Het produceren van meelwormen is veel milieuvriendelijker en meelwormen bevatten veel minder calorieën dan vlees. En met alle glazen frisfrank en bier is iets minder calorieën eten helemaal geen slecht idee.

Jammer genoeg heb ik het hele weekend geen broodjes gegeten en ben ik dus de meelwormen niet tegen gekomen. Anders had ik de wormen zeker op mijn broodje laten strooien. Alleen al om de gezichten van andere bezoekers te zien. Ik weet van Pestaurant nog hoe mooi dat was!

 

Bedwantsen, ondersteuning voor hoteliers
Wat je moet weten over vliegenlampen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *