Boekentips voor op vakantie

    

The Green MileVakantie, wat neem je mee? Zonnebrand, zwemkleding, handdoek en natuurlijk een goed leesboek. Wij hebben vier leuke boeken op een rij gezet. Maar wel op z’n Rentokil’s, dus met ongedierte in het verhaal.

The Green Mile door Stephen King
John Coffey, gevangene in de Cold Mountain gevangenis, heeft de unieke gave anderen te kunnen genezen. Hij onthult dit door een bijna dode muis van een medegevangene weer tot leven te wekken. De film staat op nummer 16 in de IMDb top 5000. Het boek is minstens net zo goed.

In de ban van de ring, De Twee Torens door J. R. R. Tolkien
Voor degenen die Lord of the Rings nog niet gelezen hebben, in twee zinnen waarom wij vinden dat je het boek moet lezen. Op het hoogtepunt van de The Two Towers, leidt Gollum Sam en Frodo het hol van de reusachtige spin Shelob in. Gollum doet dit in een poging om de hobbits te doden en de ring terug te stelen.

Mug door Bart KnolsMug van Bart Knols
Veel knoflook eten voorkomt muggenbeten. Feit of fabel? Na het lezen van Mug heb je antwoord op deze vraag. Bart Knols beschrijft op een grappige en luchtige manier alles wat hij weet over muggen. Na het lezen van dit boek weet je wat je moet doen om muggenbeten te voorkomen en welke voorzorgsmaatregelen fabels zijn.

Kunnen muggen dronken worden? van Juliette Vasterman
De vraag of muggen dronken kunnen worden is maar 1 bizarre vraag in dit boek vol opmerkelijke vragen. Na het lezen van dit boek ben je op de hoogte van veel vreemde weetjes en feiten. Leuk om te vertellen tijdens de barbecue.

De top 4 voor kinderen

Ook veel kinderen nemen een leesboek mee op vakantie. Daarom een top-4 kinder- en jeugdboeken met ongedierte.

Erik of het klein insectenboekErik of het klein insectenboek door Godfried Bomans
Erik Pinksterblom kan de slaap niet vatten en kijkt naar het schilderij Wollewei, dat boven zijn bed hangt. Wat zou het toch fijn zijn in een schilderij te leven. Erik wordt plotseling zo klein dat hij in het schilderij kan stappen. Hij komt terecht in een wereld vol insecten met wie hij kan praten. Is het een droom, of gebeurt het echt?

Harry Potter door J.K. Rowling
Veel kinderen zullen Harry Potter al wel uit hun hoofd kennen, maar door het magische ongedierte wat erin voorkomt vinden wij het toch de moeite waard dit boek te noemen in onze vakantie top 4. Het ongedierte wat mij het meest is bijgebleven is de reuzenspin Aragog. Mijn collega noemde direct Schurfie de rat van Ron Wemel, die niet blijkt te zijn wat hij lijkt.

Suske de RatStuart Little door E.B. White
De tweede zoon van de familie Little was wel erg klein en leek wel erg veel op een muis. Doordat hij zo klein is kan hij dingen die zijn grote mens-broer niet kan, zoals in modelboten racen. Als Stuart zeven jaar oud is trekt hij de wijde wereld in, op zoek naar het vogeltje Margalo, wat gevlucht was voor de kat van de familie Little.

Suske en Wiske / Suske de Rat door Willy Vandersteen
Is je kind meer een stripfanaat, dan is Suske de Rat een aanrader. In het verhaal leest Suske een oud dagboek. Het verhaal is uit het dagboek is zo sprekend, dat het lijkt of Suske het verhaal echt beleeft.

Welk boek neem jij mee op vakantie?

Bedwantsen in het hotel?
10 weetjes over wespen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *