Bijzondere wespennesten

    

fotoNa de foto van het wespennest onder het zonnescherm raakten andere Rentokil ongediertebestrijders ook geïnspireerd om hun bijzondere wespennest aan mij te mailen. Zo bleek een nest in een zonnescherm niet uniek te zijn! Ook Maik heeft een wespennest bestreden dat in een zonnescherm gebouwd was.

Maik noemde nog een aantal ongewone plaatsen voor een nest. Zo stuitte hij op een wespennest gebouwd in een schuur van een school, de wespen hadden hun nest gemaakt in het kerststalletje. Bij een particulier heeft hij een wespennest bestreden in een rolschaats.

Elroy stuurde mij 3 foto’s van wespennesten op ongewone plaatsen. De eerste foto is van een wespennest onder een tuinbank. De bewoner had de hele dag lekker op zijn bank gezeten, maar vroeg zich af waar al die wespen vandaan kwamen. De tweede foto is een wespennest in een schuur, om puzzels heen gebouwd. De derde foto is een wespennest dat buiten onder het dak doorgebouwd was naar in de zolderkamer.

IMG-20130829-WA0000.1  IMG-20130829-WA0003  IMG-20130829-WA0002

imageWendy trof een wespennest aan in een tv versterker. Ze heeft het nest bestreden toen het kastje dicht was. De volgende dat is ze teruggegaan om te kijken hoe het nest eruit zag.

Nu het buiten kouder is en veel regent zou je verwachten dat de wespenoverlast wel over is, toch? Niets is minder waar. Wij worden nog steeds iedere dag meer dan 50 keer gebeld door mensen die last hebben van een wespennest. De wespen uit het nest sterven bij de eerste nachtvorst. Het kan nog wel even duren voordat het ‘s nachts gaat vriezen. Dus heb je een wespennest in of om je huis en veroorzaakt het nest overlast, het is zeker nog de moeite waard om het nest te laten bestrijden.

 

 

Een wespennest op een bijzondere plaats
Bedwantsen in huis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *