Bijten kakkerlakken eigenlijk ook?

    

Bijten kakkerlakken eigenlijk ook?

Kakkerlakken, die synoniem staan aan smerigheid, zijn geweldige overlevers. Deze kruipende insecten kunnen bijna overal overleven en eten bijna alles wat ze tegenkomen.
Maar behoren wij mensen ook tot hun dieet van groenten, vlees en lijm?

Wist je dat kakkerlakken bij voedselschaarste veranderen in kannibalen en zwakkere soortgenoten opeten?

Bijten kakkerlakken ook mensen? Het korte antwoord op deze vraag is: JA.

In tegenstelling tot andere bijtende insecten zoals vlooien, muggen en teken hebben kakkerlakken geen mensen nodig om hun levenscyclus te volbrengen – met andere woorden, ze hoeven zich niet te voeden aan ons om te overleven. Kakkerlakkenbeten zijn vrij zeldzaam en komen alleen voor als de populatie de normale voedselbronnen ontgroeit, waardoor deze kruipende insecten op zoek gaan naar ander voedsel. Klik hier als je meer wilt weten over bijtende insecten.

Kakkerlakbeten

Kakkerlakken zijn nachtdieren en zijn van nature bang voor mensen. Daarom bijten ze meestal ’s nachts als je slaapt.

De meest voorkomende plaatsen waar kakkerlakken bijten, zijn:
• Gezicht
• Mond
• Handen
• Vingers

Er wordt gedacht dat de reden hiervoor te maken heeft met voedselresten die voorkomen op de genoemde plaatsen.

Wist je dat een kakkerlak 50 keer harder kan bijten dan zijn eigen lichaamsgewicht?

Zijn kakkerlakbeten gevaarlijk?

In vergelijking met beten van muggen, vlooien, of teken zijn kakkerlakbeten minder gevaarlijk. Kakkerlakken brengen namelijk geen ziekten over via hun betekakkerlakken ziektes_blogn. Kakkerlakken zijn echter niet de schoonste dieren. Ze staan erom bekend een groot aantal verschillende ziektekiemen, bacteriën en ziekteverwekkers op hun lichaam te dragen. Ook kunnen ze ziektes als salmonella overbrengen via hun ontlasting, urine, braaksel en soms speeksel. Deze ziekten kunnen worden overgebracht door geïnfecteerde open wonden of inademing. Kakkerlakken staan er ook om bekend dat ze allergische reacties kunnen opwekken. Dit gebeurt soms na een kakkerlakbeet via de proteïne die zich in hun speeksel bevindt, maar ook via de ziektekiemen op hun lichaam en in hun uitwerpselen.

Hoe behandel je kakkerlakbeten?

Als je bent gebeten door een kakkerlak, was dan de beet en de omgeving van de beet met warm water en zeep. Dit helpt om ziektekiemen die de kakkerlak heeft achtergelaten te verwijderen en vermindert de kans op infectie. Als de plek van de beet opzwelt, helpt het om de plek te koelen met een ice pack en antihistamine te slikken tegen de jeuk. Als de beet opzwelt of zich een allergische anafylactische reactie voordoet, dien je direct contact op te nemen met je huisarts.

Bestrijding van kakkerlakken

Zoals eerder aangegeven is er waarschijnlijk sprake van een grote kakkerlakkenplaag als je wordt gebeten door kakkerlakken. De beste manier om kakkerlakkenbeten te voorkomen is door de plaag op te lossen. De meest effectieve manier om kakkerlakken te verwijderen uit je huis of bedrijf is door een professional in te schakelen.

Denk je dat je bent gebeten door een kakkerlak, of maak je je zorgen over een probleem met kakkerlakken? Neem vandaag nog contact op met Rentokil.

Bescherm uw bedrijfspand tegen de "terror" kauw
Het verschil tussen kauwen en kraaien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *