Bescherm je nu tegen “killer” meeuwen

    

zeemeuwenDe krantenkoppen in Engeland staan er op dit moment vol mee, de gevaarlijke killer seagulls. Ze vallen kinderen, ouderen en honden aan en jatten het eten weg van toeristen. Het is daar zelfs zo erg, dat een 66 jarige vrouw een gat in haar hoofd had door meeuwen, en een 4-jarige jongen een flinke beet had in zijn vinger, omdat een meeuw zijn snack probeerde te eten en in plaats daarvan zijn vinger beet.

Maar hoe zit het in Nederland met de killer meeuwen? En wat kunnen we tegen overlast van meeuwen doen? In ons land komen verschillende soorten meeuwen voor, zoals de Kokmeeuw en de Zilvermeeuw en dan met name in de kustplaatsen. Maar de laatste jaren zoeken meeuwen steeds vaker hoge platte daken om te broeden. Deze kust vogels zoeken dus naar stedelijke gebieden en kunnen zich hier prima nestelen. Meeuwen zijn alleseters en in de steden is er genoeg eten te vinden. Zo maken ze vuilniszakken kapot op zoek naar voedsel, en durven ze best een frietje van je mee te pikken, want die lusten zij óók. De meeuw heeft zich dus prima weten aan te passen aan het menselijk milieu, ze passen zelfs zich zo goed aan dat wij er last hebben. Ze zijn agressief naar mensen toe, zoals al eerder aangegeven, en kunnen zelfs gevaarlijk zijn; ze veroorzaken vervuiling, door hun uitwerpselen op daken, stoepen en auto’s, maar ook door het openscheuren van vuilniszakken, en zijn ze dragers van vogelgriep! In Duitsland zijn onlangs dode meeuwen gevonden met vogelgriep.

Het bestrijden van meeuwen is onmogelijk, meeuwen zijn beschermde dieren. Maatregelen als meeuwen verjagen gebeurt alleen als hier een ontheffing voor is afgegeven, en deze wordt niet aan particulieren verleend. Daarom is wering de enige oplossing. Dit doet Rentokil standaard op 4 manieren:

 1. Elektronische vogelwering
  Dit subtiele draad is licht elektrisch geladen en wordt op de dakrand geplaatst. Het mooie is, het kan op elk gebouw worden geplaatst. Zodra de meeuw op de dakrand land, krijgt hij een licht schokje. Deze ervaring zorgt ervoor dat de meeuw hier niet aan went en dus niet meer terug keert.
 1. Roestvrij stalen Pinnenmeeuwen-nest
  Oogt wat heftig, maar werkt effectief. De meeuw ziet die pinnen en gaat daar niet landen. Het kan overal worden geplaatst, op richels, schootstenen, dakgoten en ga zo maar door.
 1. Wering door netten
  De speciale netten kunnen overal worden gebruikt waar meeuwen graag zitten of slapen. De netten zorgen ervoor dat ze er gewoonweg niet meer in kunnen. Het wordt op maat gesneden en aangebracht op het totale probleem gebied zoals; luifels, overkappingen en andere schuilplaatsen.
 1. Akoestisch
  Geluid is een goede oplossing om meeuwen te verjagen. Het geluid schrikt de meeuwen af, waardoor ze op zoek gaan naar een andere plek om te laten.

Afhankelijk van jouw situatie adviseren onze vogelspecialisten de meest geschikte oplossing. Dit kan ook een combinatie van een aantal oplossingen zijn.

Wil je meer informatie over het weren van meeuwen of andere vogels? Neem contact met ons op via 0800 – 022 6600 of vul het contactformulier in.

Verstoppertje spelen, hoe kun jij het spel winnen?
Alles over bedwantsbeten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *