Bescherm uw bedrijfspand tegen de “terror” kauw

    

KauwDe “killer” meeuw heeft een gedoodverfde opvolger. Al gehoord van de “terror” kauw? Deze kauw terroriseert iedereen in het Brabantse plaatsje Ulvenhout. Hij valt doelbewust mensen aan. Zo hebben de slachtoffers van de “terror” kauw zelfs krassen op hun gezicht. Niet alleen in Ulvenhout terroriseren kauwen de omgeving; ook in Vlaardingen is het raak. Daar bekogelden kauwen auto’s met steentjes wat een enorme schade heeft veroorzaakt aan de geparkeerde auto’s.

Het bedrijfspand als onderdak voor de kauw

De schade die kauwen veroorzaken is enorm. Kun je nagaan wat het betekent als je deze last rondom het bedrijfspand hebt. Auto’s van klanten worden bekogeld met kiezelstenen, het pand is besmeurd met uitwerpselen van de kauw en de chaos wordt compleet als de kauw het voor elkaar krijgt om het bedrijfspand binnen te treden. Kauwen nestelen zich de laatste tijd veelal in, onder of achter bedrijfspanden. Dit zijn voor kauwen perfecte locaties, want die bedrijfspanden bieden de kauwen bescherming tegen gevaren van buitenaf.

Waarom terroriseren kauwen de buurt?

151110 OGC Overlast (2)
Last die kauwen veroorzaken in bedrijfspanden

Het nestelseizoen is begonnen, daarom zijn de kauwen op dit moment extra territoriaal. Ze zijn druk met het bouwen van hun nest en hierbij gebruiken ze onder andere kiezelstenen. Eigenlijk bekogelen ze de auto’s niet met kiezelstenen, maar laten ze in alle haast stenen vallen. Een kauwennest is een bron van bacteriën en schimmels. Daarnaast trekt een kauwennest ook nog eens ander ongedierte aan zoals insecten. Zo rol je van het ene ongedierteprobleem in het bedrijfspand naar het volgende ongedierteprobleem. Gelukkig is het territoriale gedrag en de nesteldrukte van kauwen van tijdelijke duur. Het nestseizoen van kauwen duurt tot en met juni. Maar omdat kauwen echte gewoontedieren zijn, zullen ze als ze eenmaal een goede nestlocatie gevonden hebben elk jaar terugkomen. Dat betekent dat het bedrijfspand elk jaar van april tot en met juni geterroriseerd gaat worden door kauwen, met alle gevolgen van dien.

Wat kun je doen om het bedrijfspand te beschermen tegen kauwen?

Vogelwering is maatwerk, dus afhankelijk van het bedrijfspand en de last kunnen wij een passende oplossing bieden. Heb je op dit moment last? Neem dan direct contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar.

Wat gebeurt er tijdens een ongedierte-inspectie?
Bijten kakkerlakken eigenlijk ook?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *