Beestjes op vakantie

    

MierennestSamen met mijn vader kon ik als kind al uren kijken naar mierennesten op vakantie. Daar waren de mieren veel groter dan in Nederland en het werd nog leuker als we dan bijvoorbeeld een grote dode kakkerlak vonden en deze in de buurt van het nest neerlegden. Aangezien mieren opruimers in de natuur zijn en dan weer veel kleiner dan de grote kakkerlak, was het mooi om te zien hoe zij deze met elkaar het nest in wisten te krijgen.

Toen ik eens op bezoek was bij een vriend in Amerika en we net op het punt stonden een film te gaan kijken, zag ik in de hoek bij de voordeur iets groots wegschieten. Ik sprong op en zag een Amerikaanse kakkerlak. Ik werd gelijk enthousiast en zei tegen mijn vriend dat hij hem niet dood mocht maken. Snel pakte ik mijn camera en wist hem nog net op de foto te zetten. Kort daarna schoot hij onder de voordeur door naar buiten. Mijn vriend was in shock en zei dat hij waarschijnlijk nooit meer een vriendin zou vinden die zo enthousiast van kakkerlakken werd.

Amerikaanse kakkerlakMinder enthousiast was ik toen mijn vriend tijdens een kampeervakantie aangaf dat er in de badkamer een kakkerlak uit zijn toilettas was gekropen. Ik wil uiteraard geen kakkerlakken mee naar huis nemen, dus heb alle bagage omgekeerd en nagekeken op aanwezigheid van kakkerlakken. Gelukkig was dit niet het geval.

Zoals een collega me ooit vertelde; Je moet een vakidioot zijn om dit werk leuk te vinden. Aangezien ik er zelfs op vakantie met ongedierte en andere beestjes bezig ben, zal dit ongetwijfeld goed zitten.

 

Opmerkelijk ongediertenieuws
Beestjes op vakantie deel 2

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *