Beestjes op vakantie deel 3

    

Controleer-je-hotelkamer-op-bedwantsenNa twee hele mooie verhalen over ongedierte op vakantie dacht ik nog even verder na over mijn ervaringen. Helaas kan ongedierte op vakantie ook heel onaangenaam zijn. Ik backpack graag en slaap dan niet altijd in de meest luxe en schone hotels en hostels. En tja, dan kom je wel eens ongedierte tegen. Niet meteen denken dat je in een 5-sterren hotel geen ongedierte hebt, ook daar kan het voorkomen! Gelukkig is mijn vakantie nooit verpest door het ongedierte. Nou moet ik eerlijk zeggen, ik heb wel eens kakkerlakken en muizen in mijn hotelkamer en appartement gehad, maar het is nooit een plaag geweest. En de keren dat het ongedierte wel erg was, kreeg ik een andere kamer. Maar misschien is het ook wel een beetje wat je van huis uit hebt meegekregen en wat je verwachtingen zijn. Ik ben opgevoed met het feit dat het in andere landen gewoon niet altijd zo (schoon) is als thuis.

Zo heb ik een keer in een hotelkamer gezeten waar de mieren over het bed liepen. De lakens waren schoon, maar toch hadden de mieren hun weg naar het bed gevonden. Ik heb geen idee wat onze voorganger op het bed had gemorst. Een lekker glaasje cola misschien? Bij de receptie vroegen ze zich wel af wat nou ons probleem was, maar toen we uitlegden dat we echt niet in een bed vol mieren gingen slapen, kregen we een andere kamer. Probleem voor de volgende was onze enige gedachte.

motmug-Psychoda-spp

Motmuggen in de badkamer was op een resort waar ik verbleef een groot probleem. In meerdere kamers hadden ze er last van. Het zag niet zwart van de motmuggen, maar er vlogen altijd meerdere motmuggen in het rond. Net iets te veel voor mijn gevoel. Maar ja, de badkamer was wel schoon. Dus, niet zeuren, gewoon snel douchen. Gelukkig is de badkamer niet echt het meest bezochte plekje als je op vakantie bent en bleven we maar 3 dagen op dat resort.

Om in de badkamer te blijven, ik ben een keer gillend een badkamer uitgerend, waar een heerlijke dode kakkerlak voor mij gepresenteerd lag. Dat zal mij waarschijnlijk nu niet meer gebeuren. Een dode kakkerlak in de badkamer kan altijd gebeuren, maar ik zou niet meer gillend de badkamer uitrennen. Wel zou ik even een mini inspectie uitvoeren of er niet nog ergens levende kakkerlakken op de loer liggen. Toen moest mijn vader de vakantie redden, door het ‘monster’ uit ons appartement te verwijderen.

Daarnaast heb ik een keer een muis gehad in een hotelkamer. We sliepen er al een paar nachten, daarvoor had ik nog geen muis gezien. Dus ik had er zelf niet zo’n problemen mee. Mijn kamergenoot wel. Die gilde de hele kamer bij elkaar en vond, heel cliché, bovenop  de toiletpot de beste plek om dekking te zoeken. Gelukkig was de muis goed geschrokken van haar gegil, want daarna hebben we hem niet meer gezien. Ook de hoteleigenaar was geschrokken van haar gegil, hij kwam even kijken of alles nog wel goed ging.

Bedwantsen-in-matrasrandEn als afsluiter heb ik ook een keer een hotelkamer met bedwantsen gehad. Gelukkig voor de eigenaar was dat voor mijn Rentokil tijd, want anders had ik wel wat meer stennis gemaakt. Ik heb de bedwantsen zelf niet gezien, mijn kamergenoot belde me dat er beestjes over het bed liepen en dat het zeker bedbugs (bedwantsen) waren. Heel onwetend hebben we onze backpacks uit de kamer gepakt, zijn naar de receptie gelopen en hebben een andere kamer geëist. Het ergste was dat ze nog moeilijk deden ook. “Wij hebben geen bedwantsen” was hun reactie. Ik ben nog altijd blij dat de bedwantsen niet in mijn backpack gekropen waren.

In oktober ga ik weer 3 weken backpacken. Ik ben benieuwd wat ik dan tegen ga komen.

 

Beestjes op vakantie deel 2
Gezoem uit de grond: wespennest

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *