Beestjes op vakantie deel 2

    

mierenGeïnspireerd door Wendy haar verhaal, moest ik meteen aan het ongedierte denken dat ik op vakantie ben tegen gekomen. Ook ik was vroeger heel erg geïnteresseerd in mieren, zullen alle kinderen dat hebben? Ik legde geen dode kakkerlak voor ze klaar, maar stukjes brood of chips. En inderdaad, prachtig om te zien hoe een paar kleine mieren dat eten hun nest in droegen. Mijn fascinatie voor mieren ging zelfs nog iets verder. ik een keer de fout begaan om mieren op mij te laten lopen. Heel leuk als er een stuk of 5 op je lopen, maar uiteindelijk zat ik helemaal onder de mieren. Ik niet meer blij en mijn moeder ook niet.

spin-in-australieOok als volwassene kan ongedierte mij soms nog eindeloos boeien. Zelfs toen ik nog niet voor Rentokil werkte rende ik al achter spinnen, ratten en muizen aan. Maar ook leuke dieren, zoals salamanders en vlinders krijgen volop aandacht. De meest bijzondere dieren die ik gezien heb komen toch wel uit Australië, en dan heb ik het niet over kangaroos en emoes, maar over ongedierte. In Australië hebben ze fantastische spinnen! Gelukkig ben ik niet bang voor spinnen, dus de ‘parels’ die voorbij kwamen werden zo goed mogelijk op de foto gezet. Wat voor soort spinnen het waren weet ik niet. Ik vond vooral de witte spin (goed kijken, hij zit onder de roze bloem) en de hele grote spin met gele accenten heel bijzonder. De grote spin is net zo groot als een stoffer!

spin-in-australie spin-in-australie  spin-in-australie spin-in-australie

Ook ratten en muizen boeien mij al jaren. In Vietnam heb ik een keer aan aantal flinke ratten zien lopen achter de bar. Helaas lukte het me niet om ze op de foto te zetten. Het personeel reageerde helemaal niet op de ratten, het leek erop dat ze het heer normaal vonden. Dat ik achter de ratten aan zat met mijn camera vonden ze wel een beetje vreemd. Mijn reisgenoten overigens ook. Nog altijd ben ik blij dat we daar alleen een drankje hebben gedronken en niets hadden gegeten.

green-tree-antOm toch nog een keer terug te komen op die mieren. Ik Australië heb je mieren met een groene kont, de green tree ant. De groene kont van deze mieren smaakt een beetje zuur, ja ik heb het geproefd. Ik vond het een beetje hetzelfde gevoel als je een batterij tegen je tong houdt. Ik had er niet meer aan gedacht tot nu, dus ik heb meteen even onderzoek gedaan. Blijkbaar zijn deze mieren heel gezond, ze bevatten veel vitamine C en proteïne, misschien iets voor Pestaurant? De mieren, in water, zijn een geneesmiddel tegen verkoudheid en griep.

Beestjes op vakantie
Beestjes op vakantie deel 3

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *