Bedwantsen scoren op de vrijmarkt?

    
Flea market at Avissinias Square
One man’s bedwants is another man’s bedwants

Ik vind het altijd super gezellig om met mijn vriend rommelmarkten af te struinen. Zo lekker op het gemak alle spulletjes bekijken. Met de hoop om die ene parel tussen alle rommel eruit te vissen. Woensdag is het weer Koningsdag, wat betekent dat er door het hele land weer veel vrijmarkten zijn.

De markt voor tweedehands artikelen in Nederland is al jaren in bloei. Mede veroorzaakt door Marktplaats, maar ook door gezellige vrijmarkten. Deelnemen aan een vrijmarkt is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het scheelt namelijk weer vuilnis. En zoals ze zeggen “One man’s trash is another man’s treasure” oftewel iemand anders’ troep kan zomaar voor een ander een schat zijn, of een parel zoals ik het al eerder noemde.

Maar wat misschien minder benoemd wordt in de fantastische win-win situatie van de tweedehands handel tussen particulieren, is het enorme risico dat je naast een prachtige stoel ook een verzameling bedwantsen scoort. Vooral tweedehandse fauteuils, banken, matrassen, kussens, you name it. Al die zachte meubels zijn een prima woonplek voor bedwantsen en ze zijn beslist geen parels want behalve dat het gewoon niet prettig is om in huis te hebben, doen ze je ook nog eens pijn. De voorkeur van de bedwants gaat uit naar het bloed uit jouw benen. Dus voor je het weet zit je helemaal onder de uitslag. Ze kunnen ook nog eens heel lang zonder eten, het heeft geen zin om de fauteuil het eerste half jaar voor de sier te plaatsen met de hoop dat ze verhongeren. Bedwantsen kunnen langer dan een halfjaar zonder eten.

Bedwants
Bedwantsen kunnen alleen door een professional bestreden worden

Hoe kom ik van ze af?

Er bestaat helaas geen oma’s tip tegen bedwantsen. Het is een zeer moeilijk te bestrijden plaag die alleen door professionals kan worden bestreden. Denk je dat je bedwantsen hebt? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak om ze direct te bestrijden en om verspreiding te voorkomen. Bedwantsen kunnen namelijk via je tas met je mee en zo kan je zonder dat je het doorhebt op meerdere locaties bedwantsen verspreiden.

Hoe voorkom ik dat ik meubels koop met bedwantsen er in?

  1. Kijk langs de naden of je sporen van bedwantsen ziet
  2. Controleer de hoezen (indien mogelijk)
  3. Check rondom de ritsen van het meubel
  4. Lees hier nog meer tips om bedwantsen in huis te voorkomen
Het verschil tussen kauwen en kraaien
Dit moet je weten als je een duivennest hebt

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *