Bedwantsen in Amsterdam

    

slaapkamerAl jaren zeggen we dat bedwantsen een steeds groter probleem worden in Nederland. Van de week, toen een journalist belde voor cijfers over bedwantsen, kon ik die bevestiging weer geven. In 2014 hebben we meer telefoon gehad over bedwantsen en hebben we meer bedwantsen bestreden dan in 2013. Al een paar jaar zeggen we dagelijks een bedwantsenbestrijding uitvoeren. In 2014 voerden we soms zelfs meerdere bestrijdingen per dag uit.

Een opvallend gegeven is dat we 30% van de bedwantsbestrijdingen  in Amsterdam uitvoeren. Kun je daaruit opmaken dat Amsterdam de bedwants stad van Nederland is? Dat zou ik niet durven zeggen, maar het is wel een opvallend gegeven.

Bedwantsen-in-matrasrandHeel veel mensen weten nog niet wat bedwantsen zijn. De bedwants is een soort van zilvervisje. Voordat ik bij Rentokil kwam werken, wist ik niet wat een zilvervisje was. Ik had ze op het toilet, maar had geen idee hoe het beestje heette.

Maar terug naar de bedwantsen. Van hoteliers mag je verwachten dat ze ondertussen wel weten wat een bedwants is, wat de signalen zijn en wat de do’s en don’ts zijn als gasten melden dat er bedwantsen op de kamer zitten, of dat ze ’s nachts gebeten zijn. Mijn collega vertelde dat vrienden van haar bedwantsen hadden meegenomen van hun vakantie adres. Maanden lang klaagden ze over bultjes, maar ze hadden nog nooit van bedwantsen gehoord. Tja, hoe weet je dan dat bedwantsen je probleem zijn?

Bedwantsen zijn moeilijk te ontdekken, maar zelfs zonder te weten wat je hebt, kun je door 2 simpele signalen opmerken dat je bedwantsen hebt.

  • Je wordt ’s nachts geprikt door iets. Als het een mug is weten de meesten van ons dat wel. Ik zelf hoor altijd ergens tijdens de nacht of ochtend die mug wel rond zoemen.
  • Je hebt regelmatig kleine rood/bruine vlekjes in je beddengoed. Als je je bult niet hebt opengekrabd in je slaap is dit bloedvlekje onmogelijk van jou.

Bedwants-inspectieHeb je een vermoeden gebeten te worden door iets raars? Wees dan extra alert. Verplaats zo min mogelijk uit de kamer om te voorkomen dat je het probleem ook naar andere ruimtes verplaatst. Bel direct met Rentokil, telefonisch kunnen we je vaak al verder helpen en anders komen we langs voor een inspectie.

En ga je binnenkort een weekendje weg? Let dan extra goed op en controleer altijd even de hotelkamer. Die controle is echt geen garantie dat je geen bedwantsen mee naar huis neemt, maar die paar minuutjes kunnen ook geen kwaad. Als je wat ontdekt, kan het je een hoop ellende besparen.

Muis in de koelkast
1 april - Het feest van de zotten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *