Artiesten die zichzelf hebben vernoemd naar ongedierte

    

party-rattenIk heb het in deze blog al wel eens gehad over boekentips met ongedierte en spelletjes met ongedierte, maar we hebben tot nu toe nog niet gedacht aan bands met ongedierte in hun naam. Er zijn heel wat artiesten en bandnamen te bedenken die iets dierlijks in zich hebben, zoals de Bee Gees, Eagle Eye Cherry, The Cat Empire en Sheryl Crow. Maar toen ik ging nadenken over bandnamen met ongedierte, kwam ik zelf niet verder dan Of Mice & Men. Hoe ik daar dan weer op kwam weet ik ook niet, want metalcore is nou niet echt mijn muzieksmaak. Google en mijn collega’s waren gelukkig een goede hulp en kwamen met nog een aantal hele originele bandnamen met ongedierte.

Of Mice & Men

Een metalcore band uit Amerika. Je moet van die muziek houden, maar ik zou zeggen dat ze met de muziek die ze maken alle muizen in de buurt vast afschrikken. De band heeft zijn naam van het boek Of Mice and Men van John Steinbeck (Van muizen en mannen)

duivenThe Pigeon Detectives

Een indie rock band uit Engeland. Ik hoop dat ze beter zijn in het maken van muziek dan duiven detectives zijn. Om ‘criminele’ duiven op te sporen hoef je overigens helemaal geen detective te zijn, duiven zijn heel gemakkelijk te zien en als het er veel zijn, ook te horen.

De drummer van de band heeft ooit eens over de naam gezegd dat hij die in het begin eigenlijk helemaal niet zo leuk vond, maar dat het ze waarschijnlijk wel meer aandacht heeft opgeleverd.

mierenAdam and the Ants

Een new wave, post-punkband uit Engeland van frontman Adam Ant. De naam Adam Ant komt van het Engelse woord adamant dat onvermurwbaar betekent. De band was helaas niet zo vastberaden als de naam, want Adam heeft twee keer een geheel andere bezetting van zijn band gehad.

Gelukkig werken mieren heel wat beter samen dan de leden van Adam and the Ants. Mieren leven in een grote kolonie, waar elke mier haar taak heeft en die ook dagelijks uitvoert.

Colorado-Potato-Beetle-leptinotarsa-decemlineataThe Beatles

Wie kent ze niet? The Beatles worden beschouwd als de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de rockmuziek. De naam van de band lijkt erg op Beetles, het Engelse woord voor kevers. Kevers komen overal ter wereld voor, behalve in het water en op de polen. Eigenlijk een beetje net zoals The Beatles, ik denk dat die ook overal ter wereld bekend zijn.

Flock of seagulls

Een Britse new wave band uit de jaren 80. De naam komt volgens de bandleden van het nummer Toiler on the Sea. De band bestaat nog steeds, nadat ze in de jaren 90 een aantal jaar niet actief zijn geweest. Een beetje zoals zeemeeuwen, die komen ieder jaar weer terug. In het geval van meeuwen dan naar dezelfde plek om hun nest te bouwen.

bruine-rat-aan-het-waterRats on rafts

Ook een Nederlandse band heeft gekozen voor een naam met ongedierte. Rats on rafts is een Rotterdamse new wave- en post-punkband. De naam betekent ratten op vlotten. Maar de meest voorkomende rat, de bruine rat, hoeft helemaal niet op een vlot te zitten. Bruine ratten houden van water en kunnen zwemmen. Misschien refereert de band in hun naam naar zwarte ratten, want die zwemmen zelden.

Ken jij nog andere bandnamen met ongedierte?

Een dag mee met de QA
Kan een muis over je heen rennen terwijl je slaapt?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *