5 manieren waarop vogels je bedrijf kunnen beschadigen

    

duivenpoepHoe leuk een paar vogels op je bedrijfspand ook lijkt, het blijven er nooit een paar. Na verloop van tijd gaan ze zich op hun gemak voelen op jouw pand. Die paar vogels worden er dan ineens een heleboel. En zodra ze zich op hun gemak voelen en gewend zijn aan jouw pand, gaan ze niet uit zichzelf meer weg.

Een vogelprobleem moet daarom direct aangepakt worden, hoe hard dat ook klinkt. Duiven staan bekend als vliegende ratten, daar hebben we vaak niet zo’n probleem mee om die te weren. Meeuwen hebben de meeste van ons ook niet zoveel mee. Spreeuwen vind ik zelf prachtig, maar ik ken ze alleen maar van een afstand. Ik denk niet dat ik die enorme groep bij mij in de buurt wil hebben. Mussen hebben we ook weer een ander gevoel bij, totdat ze massaal jouw bedrijfspand uitkiezen.

Vogeloverlast kan voorkomen worden door goede hygiëne, zoals het niet buiten opslaan van geleverde goederen en afval altijd weggooien in gesloten containers en afvalbakken. Maar zelfs als de hygiëne in orde is, kun je behoorlijke last hebben van vogels. Jouw pand kan ook een goede uitkijkplek zijn, of veel beschutte plekken hebben. Ideaal voor het bouwen van een nest.

Neem een vogelprobleem daarom altijd serieus. Wacht niet met het aanbrengen van vogelwering tot het probleem uit de hand is gelopen, maar neem direct actie.

Op onderstaande 5 manieren kunnen vogels flinke schade toebrengen aan je bedrijf:

  • duif-op-nestDe uitwerpselen van vogels bevatten salpeterzuur, wat op lange termijn je pand beschadigt en de lak van auto’s kan beschadigen. Ook kunnen de uitwerpselen glad zijn, waardoor medewerkers of klanten uit kunnen glijden.
  • Vogels staan erop bekend dakpannen te verplaatsen en goten en airco-installaties te verstoppen bij het bouwen van hun nest.
  • Vogels kunnen agressief zijn naar klanten en medewerkers, vooral tijdens het broedseizoen in het voorjaar als ze hun jongen willen beschermen.
  • Vogels brengen vaak ander ongedierte met zich mee, waaronder, vlooien, mijten, teken, luizen en andere bijtende insecten die gemakkelijk ziektes kunnen verspreiden en een gezondheidsrisico zijn.
  • Vogels staan erom bekend gastheer te zijn van een aantal ziektes die je goed ziek kunnen maken, zoals salmonella, Psittacose, E. coli en schimmelinfecties.

Eén of meerdere van deze gevolgen van vogeloverlast kunnen een grote impact hebben op het imago en de reputatie van je bedrijf. Schakel daarom direct een professionele ongediertebestrijder in bij vogeloverlast. Bij Rentokil hebben we meerdere specialisten in dienst die voor elk vogelprobleem de meest geschikte oplossing adviseren.

Leen je lamp maar eens uit…
Muis in de koelkast

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *