Vervellingshuidjes bedwants

Bedwantsen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Bedwantsen herkennen

Bedwantsen zijn moeilijk te ontdekken. Dat u geen bedwantsen ziet hoeft nog niet te betekenen dat u geen last heeft van bedwantsen. Bedwantsen zitten bijna de hele dag verborgen in kleine scheuren en kieren. Alleen om te eten komen ze uit hun schuilplaats.

Veel mensen komen er pas achter dat ze bedwantsen hebben zodra de beten op beginnen te vallen. Maar zelfs dan kan een plaag al lang aanwezig zijn, omdat mensen verschillend reageren op beten van bedwantsen.

This video player requires JavaScript.

Vrijblijvende professionele bedwantsinspectie

Een professionele bedwantsinspectie vermindert het risico op een grote bedwantsplaag aanzienlijk. Het kan 10 – 12 weken duren voordat een bedwantsbesmetting opgemerkt wordt. In die 10 – 12 weken kunnen de bedwantsen al een groot deel van uw woning of pand besmet hebben.

Alle Rentokil servicemedewerkers zijn opgeleid om de signalen van bedwantsen in de vroegste stadia te herkennen, waardoor eventuele problemen snel en discreet aangepakt kunnen worden. Neem nu contact met ons op voor meer advies over bedwantsen, het herkennen van de signalen, of voor een vrijblijvende inspectie.

Neem direct contact op

Herken de signalen

Bedwantsen worden meestal aangetroffen in slaapkamers. Ze zijn niet gemakkelijk op te sporen zonder getraind te zijn in het herkennen van de signalen. Bedwantsen verbergen zich overdag in scheurtjes en kieren. Ze komen 's nachts tevoorschijn en worden aangetrokken door onze lichaamswarmte en de kooldioxide in onze adem. Er zijn echter een aantal duidelijke signalen die duiden op de aanwezigheid van bedwantsen.

 • Levende bedwantsen (zowel volwassen & jonge nimfen) - Bedwantsen zijn kleine insecten en zitten goed verstopt in naden en kieren. Volwassen bedwantsen zijn 5 mm lang. Voordat ze zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur, maar naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Bij hele grote besmettingen kan het voorkomen dat u de bedwantsen ziet lopen. Bedwantsen verstoppen zich vaak in de naden van het matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord of in nachtkastjes.

 • Kleine, donkere bloedvlekjes op de lakens en beddengoed - De bloedvlekjes op lakens, beddengoed en op andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwantsbesmetting. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. De uitwerpselen zijn tussen de 0,5 en 1 millimeter groot. Bloedvlekjes op het beddengoed kunnen uiteraard ook andere oorzaken hebben. Echter, indien meerdere signalen herkend worden, kunnen de bloedvlekjes wijzen op de aanwezigheid van bedwantsen.

 • Vervellingshuidjes - Bedwantsen vervellen vijf keer voordat ze volgroeid zijn tot volwassen insect. De vervellingshuidjes zijn meestal te vinden in de buurt van hun nest. De huidjes zijn licht, bijna doorzichtig en hebben de vorm van een bedwants.

 • Eitjes - Hoewel heel klein en moeilijk te zien, kunt u kleine wittige eitjes zien. Ze zijn doorzichtig en smal. Eitjes worden vaak gevonden in de naden van het matras of in andere scheuren en kieren waar bedwantsen zich verstoppen.

 • Zoete, vieze geur - In het geval van een grote besmetting zijn bedwantsen ook te ruiken. Bedwantsen verspreiden een misselijkmakende zoete geur. Bedwantsen hebben geurklieren, waaruit ze een olie-achtige afscheiding produceren. Dit dient ter afwering van vijanden, als ook voor de voortplanting.

Weet waar de bedwants zich verstopt

Bedwantsen verbergen zich voornamelijk in de zomen van matrassen, in kieren van het bedframe, achter de bedombouw (vooral bij het hoofdeinde) en bij plinten. Een flinke plaag gaat vaak gepaard met een donkere of zwarte verkleuring van de matras door de uitwerpselen van de bedwantsen.

Zoals de naam al doet vermoeden worden bedwantsen vaak aangetroffen in het bed of in beddengoed, maar ze kunnen ook verstopt zitten in meubels. Bedwantsen worden vaak aangetroffen in:

 • bedframes en hoofdeinden
 • beddengoed, zoals kussens, dekens, dekbedden, lakens
 • de naden van matrassen
 • nachtkastjes
 • in kasten (vooral als hier het beddengoed in bewaard wordt)
 • onder plinten
 • tapijten
 • ondertapijt
 • tussen de vloerdelen
 • in gebarsten en gebroken pleisterwerk
 • achter loslatend behang
 • in elektrische apparaten zoals laptops en babyfoons
 • stopcontacten
 • verlichting

Professionele bedwantsbestrijding

Wanneer u vermoedt dat bedwantsen hun intrek hebben genomen in uw bedrijfspand of huis en u toch geen signalen herkent, aarzel dan niet en bel ons. Onze experts in ongediertepreventie- en bestrijding weten exact waar ze de bedwantsen moeten zoeken en hoe ze bestreden moeten worden.

Wacht niet te lang want bedwantsen planten zich snel voort en verspreiden zich snel, waardoor het probleem kan zich kan verspreiden naar andere kamers.

Een probleem met bedwantsen moet snel en effectief worden aangepakt door professionals. Ontdek wat Rentokil kan doen om uw bedwantsenprobleem op te lossen.